smucanje

 

Dan se mi je začel ob 7.00 zjutraj. Takrat sem šel namazat smuče v garažo. Nato me je sestra Tea peljala na smučišče Rudno, kjer mi je gospod župnik dal smučarsko karto. Pripel sem si smuči, vzel palice in se z vlečnico odpeljal na vrh. Najprej sem si ogledal progo. Peljal sem ob robu počasi in se poskusil zapomniti čim več stvari.

Šel sem še enkrat. Nato smo morali dvigniti startne številke. Imel sem številko 9. Peljali smo se na start. Gledal sem, kako vozijo tekmovalci pred mano. Ko sem bil jaz na vrsti, sem bil malo zaskrbljen, kako bo šlo. Prvo vožnjo sem odpeljal odlično. Peljal sem 25:33. Drugo vožnjo sem si rekel, da grem pod 25:00. Ko sem se pognal s starta,sem se začel preveč zaganjati v vratca, zato sem naredil veliko napako. Ko sem se prismučal v cilj, sem bil malo jezen zaradi tiste napake. Imel sem čas 26:00. Šel sem v šotor na buhtelj. Do takrat sem imel absolutno najboljši čas. Čakal sem na Andreja Bradeška,ki je v prvo padel na mojo srečo. Imel bi najboljši čas, a v drugo me je prehitel za sekundo in pol. Tako sem bil najhitrejši v skupini, absolutno pa drugi, z zaostankom sekunde in pol.
Bil je zelo zanimiv in naporen dan.

Gašper Kos

 

Smučarski dan ministrantov Selške doline

Župnija Selca je na prvi dan zimskih počitnic, 23. februarja 2015, organizirala smučarski dan ministrantov Selške doline. Iz naših župnij se ga je udeležilo 10 ministrantov, med tem, ko jih je kar dvanajst šlo skupaj s g. kaplanom na dvodnevno smučanje na Svete Višarje. Tisti, ki so ostali doma pa so se ob 8.30 uri zbrali na smučišču Rudno, kjer smo razdelili smučarske vozovnice in začeli ogrevanje za veleslalomsko tekmo v dveh kategorijah: do 6. razreda ter 7. razred in starejši.

V mlajši kategoriji so najvišja mesta osvojili ministranti iz naših župnij: 1. Gašper Kos, 2. Jakob Kavčič ter 3. Tine Demšar.
V starejši kategoriji pa so stopničke osvojili ministranti iz vrst organizatorja: 1. Andrej Bradeško, 2. Matej Podlipnik in 3. Matič Rihtaršič.
Po tekmi so se v šotoru ŠD Rudno okrepčali z buhteljni in čajem, predvsem pa so izkoristili smučarsko karto vse do 13. ure, ko so jih že prišli iskat starši.
Kljub oblačnemu in občasno deževnemu vremenu smo preživeli lep športni dan, se med seboj povezali in tudi pomerili svoje športne sposobnosti. Skozi dan se je iz mladih ust pogosto slišalo vzklike, da bi takšno srečanje lahko še kdaj ponovili. Hvala župniku in duhovnemu pomočniku iz Selc, Damjanu Proštu ter Milanu Grdenu za idejo in izpeljavo ter članom ŠD Rudno za organizacijo tekmovanja ter za gostoljubje, ki smo ga bili ta dan deležni.

Ta dan smo lahko opazovali kako v polnem pomenu zveni starodavni latinski izrek: "Orandum est ut sit mens sana in corpore sano," kar pomeni "Upajmo, da je v zdravem telesu tudi zdrav duh." Ministranti, ki so polni telesnih moči, odločno izkazujejo tudi zdravega duha, ko v imenu vsega župnijskega ljudstva redno in zvesto služijo pri župnijskem oltarju.

Tine Skok, župnik

 

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji: Smučarski dan ministrantov Selške doline

Go to top