veselje

Dan družin v Železnikih v soboto, 14. marca 2015

»Veselje in radost« prvega Dneva družin, ki je potekal v soboto, 14. marca 2015, v župnijski cerkvi sv. Antona Puščavnika v Železnikih, bosta zagotovo še dolgo odmevala v naših srcih. Družinski dan je povezal družine vseh treh župnij – Dražgoš, Zalega Logu in Železnikov.

Za začetek smo se zbrali pred Najsvetejšim in z molitvijo rožnega venca ter s slavilnim petjem prosili za naše družine. Sledila je kateheza ob priliki o izgubljenem sinu. Mladi so evangelijski odlomek zelo izvirno zaigrali in nam skozi igro približali njegovo sporočilo o odpuščanju in neskončni Očetovski ljubezni. Svojo življenjsko zgodbo o poklicanosti v redovniški poklic je z nami podelila s. Maja Ahčin.
Po »resnem« delu je sledilo druženje ob športnih igrah in delavnicah. Praznovanje smo zaključili s sv. mašo, ki jo je skupaj z domačima duhovnikoma g. župnikom Tinetom Skokom in g. kaplanom Brankom Setnikarjem daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan. S čudovitim petjem so bogoslužje polepšali mladinski in otroški pevski zbori vseh treh župnij. G. msgr. Andrej Glavan je v svojem nagovoru navdušeno pozdravil takšen dan pričevanja in molitve ter družino primerjal s koščkom izgubljenega raja.

Andrej in Tatjana Šuštar

Fotografije si lahko ogledate v galeriji Dan družin 2015

Go to top