Oratorij 2017

 

Otroci od 1. do 9. razreda vabljeni na oratorij, ki bo potekal od 3. do 7. julija. Vsi pa vabljeni na zaključno mašo ob 20 letnici oratorija, ki bo v nedeljo, 9. julija, ob 10. uri v župnijski cerkvi v Železnikih.
Več informacij najdete v prijavnici, ki je na voljo na spletni strani in v vseh cerkvah.

Prosimo, da izpolnjeno prijavnico oddate v župnišče do nedelje, 18. junija. S pravočasno prijavo boste pomagali pri pripravi zadostne količine materialov za delavnice.

Letošnja oratorijska tema O, Gospa moja! temelji na življenjski zgodbi treh Portugalskih pastirčkov, Lucije, Hiacinte in Frančiška, ki se jim je leta 1916 prikazal angel miru.
Naslednjega leta pa se je Marija prikazala šestkrat zapovrstjo od 13. maja do 13. oktobra. Predstavila se jim je kot Gospa rožnega venca. Prosila jih je naj molijo rožni venec in delajo žrtve za odrešenje celotnega človeštva.
Za zadnje prikazanje 13. oktobra je Marija napovedala sončni čudež. Čudežnemu svetlobnemu pojavu in "plesu" sonca na nebu je bilo priča 70.000 ljudi, ki so v Irijsko globel v močnem deževju prišli od blizu in daleč.
Še v času življenja Lucije, Jacinte in Frančiška se je na njihovo priprošnjo zgodilo veliko čudežev. Hiacinta in Frančišek sta bila letos razglašena za svetnika.

Ob 100 letnici Marijinega prikazovanja v Fatimi v naši župniji praznujemo 20. leto oratorija. Otroci bodo na oratoriju spoznali moč molitve, življenje igrivih pastirčkov in njihovih družin, žrtvovanje za druge in vsakodnevno življenje z Jezusom in Marijo.
Animatorje, otroke in sodelavce podprimo z molitvijo, da bi s posvetitvijo Marijinemu brezmadežnemu Srcu vsi našli v Mariji varno zavetje in pot, ki vodi k Bogu v nebesa.

 

Go to top