srecanje 2017

V nedeljo, 8. oktobra 2017, smo se ob 10.00 uri zbrali pri sv. maši v naši župnijski cerkvi sv. Antona Puščavnika v Železnikih. Sv. maša je bila posebej namenjena starejšim in bolnim iz naše župnije. Ob maševanju našega g. kaplana in sodelovanju sodelavk Župnijske KARITAS, starejših, skavtov in domačega pevskega zbora, smo imeli priložnost prejeti zakrament spovedi, bolniškega maziljenja in Rešnjega Telesa. Tudi letos se je svete maše udeležilo veliko ljudi.

Slavje smo po sveti maši nadaljevali s kosilom in sproščenim srečanjem v župnišču. Vsako leto pripravimo kratek kulturni program. Letos nas je z recitacijo, pripovedovanjem in petjem razveselila ga. Helena Kuhar. Ob odličnem kosilu smo ob pogovoru, pripovedih in recitacijah preživeli kar nekaj prijetnih uric. Zraven smo se posladkali še s pecivom, ki so ga napekle pridne gospodinje.

Za vse nas je bilo to srečanje nekaj lepega. Zato tudi v prihodnje vabimo starejše in bolne, da se ponovno odzovete na naše vabilo, ki ga vsako leto objavimo v Občestvu. Kar korajžno in lepo povabljeni!

Fotografije si lahko ogledate v geleriji: Srečanje starejših 2017.

Mateja Tušek
Tajnica ŽK Železniki

 

Go to top