Smarnice2018

 

Ves mesec maj bomo prebirali zgodbo o življenju in delu božjega služabnika misijonarja Friderika Ireneja Baraga.

Mineva 150 let od njegove smrti in prav je, da v jubilejnem letu namenimo posebno pozornost temu velikemu misijonarju in našemu svetniškemu kandidatu, ki je deloval med severnoameriškimi Indijanci.

Spoznali bomo mladega Friderika, ki je ob svoji materi in očetu rasel v ljubezni do Boga. Skupaj z Njim je gradil svoje načrte za prihodnost in se vedno bolj prepuščal Njegovemu vodstvu. Bog ga je namesto v trebenjsko graščino odpeljal v daljno Ameriko med Indijance. Friderik se je boril za njihovo dostojanstvo, medtem ko so jih drugi belci imeli za manjvredno raso in oviro na poti osvajanja nove dežele. Postali so njegovi bratje in sestre v Kristusu. Z njimi je želel deliti največ kar je imel: vero v Boga in sveto Cerkev. Z gorečim pričevanjem in konkretno misijonsko dejavnostjo je spreobrnil na stotine Indijancev in jim pomagal graditi občestvo. Vabil jih je, da bi živeli polno življenje v ljubezni do Boga in do bližnjega. K temu vabi danes tudi nas.

SMARNICE 

Dražgoše: V maju bo sv. maša s šmarnicami ob sredah in petkih. Šmarnice bodo od ponedeljka do petka ob 18. uri. Ob sobotah bodo šmarnice ob 9. uri. Ob nedeljah bodo šmarnice ob 16. uri: 6. 5. pri Tinetovem kozolcu; 13. 5. pri Lojzetovi kapelici; 20. 5. pri znamenju pri Tomažku; 27. 5. pri stari cerkvi.

 Zali Log: V maju bodo sv. maše s šmarnicami ob urnih mašah ter četrtkih in sobotah. Šmarnice bodo v župnijski cerkvi ob 18. uri. Ob sobotah bodo šmarnice ob 8. uri. Za vaščane Potoka in Martinj Vrha bodo šmarnice po domovih - le ob četrtkih pri veroučni maši na Zalem Logu in ob nedeljah v Suši. Odgovorni: Jana Gaser za Potok in Sandra Demšar za Martinj Vrh.

 Železniki: Šmarnice bodo od ponedeljka do sobote ob 19. uri v župnijski cerkvi.

 Ob nedeljah bodo šmarnice za Zali Log in Železnike skupaj ob 16. uri v Suši. Vsakokrat se bomo zbrali ob 15. uri pred tovarno Domel - Nela in skupaj peš poromali v Sušo.

Go to top