20180916 141919

Sončen župnijski dan, ki je potekal pri ruševinah stare dražgoške cerkve v nedeljo, 16. septembra 2018, smo začeli z litanijami Matere Božje. Župnik Tine Skok se je ob 100. obletnici konca 1. svetovne vojne spomnili vseh padlih iz Dražgoš v tej vojni. Pohvalil je plemenito dejanje naših prednikov, ki so žrtvam te vojne na starem dražgoškem pokopališču na častnem mestu postavili spominsko obeležje.

V luči 100. obletnice konca prve svetovne vojne smo se spomnili tudi na lansko 100. obletnico fatimskih dogodkov, ko se je Božja Mati Marija v svojih prikazanjih leta 1917 na tri pastirčke obrnila z naročilom naj molijo rožni venec in širijo to molitev, da bi svetu izprosili mir. Tako smo tudi mi bogoslužje zaključili z molitvijo desetke rožnega venca. Molitev za mir so vodili vsi zbrani otroci in se pridružili zgledu fatimskih pastirčkov.

Popoldne smo nadaljevali ob dobri hrani z žara, sladicah in pijači. Otroci so nestrpno pričakovali tombolo in si ogledovali dobitke. Nagrade so bile podeljene, mi pa smo polni novih vtisov in veseli novega znanstva, z nami je bil tudi novi kaplan Bernard Rožman, zaključili dan.

Renata Valh Pintar

Go to top