Susa 1 crfoto: Janez Tolar

Ves mesec maj bomo prebirali šmarnice za otroke z naslovom Misijonar ob Nilu avtorice Berte Golob. Šmarnice so posvečene spoznavanju življenja misijonarja Ignacija Knobleharja, saj bomo v letu 2019 obhajali dvestoletnico njegovega rojstva. Še posebej bo leto obarvano misijonsko tudi z izrednim misijonskem mesecem, ki ga je napovedal papež Frančišek. Želimo si, da bi misijonarjevo pričevanje otroke spodbudilo k delu za misijone, zaupanju v Marijino priprošnjo in pogumu za življenje iz vere.

Kot gradivo za otroke so pripravljene karte za miselno igro z motivi misijonarjevega dela.

V letošnjih šmarnicah med drugim tudi izvemo kako močno zaupanje v Božjo Mater Marijo je imel Misijonar Ignacij Knoblehar.
Ona, Marija, ga je varovala. Ne da se prešteti, kolikokrat se ji je priporočil in poromal k njej: »Mati Božja, tebi se izročam. Rad te imam!«

Naj bo obisk šmarnice skozi ves mesec maj in zaključno romanje v Sušo v nedeljo, 26. 5., ob 16. uri osebni prispevek v duhovni pripravi na bližajočo se 10. obletnico misijona v naših župnijah (l. 2020).

Smarnice 2019

Dražgoše: V maju bodo sv. maše s šmarnicami ob sredah in petkih. Šmarnice bodo od ponedeljka do petka ob 18. uri. Ob sobotah bodo šmarnice ob 9. uri.

Ob nedeljah bodo šmarnice ob 16. uri: 5. 5. pri Tinetovem kozolcu; 12. 5. pri Lojzetovi kapelici; 19. 5. pri znamenju pri Primčkovih; 26. 5. pri stari cerkvi.

Zali Log: V maju bodo sv. maše s šmarnicami ob četrtkih in sobotah. Šmarnice bodo v župnijski cerkvi ob 18. uri. Ob sobotah bodo šmarnice ob 8. uri.

V Potoku bodo šmarnice vsak dan razen ob četrtkih (pri veroučni maši na Zalem Logu) in ob nedeljah (v Suši).

Železniki: Šmarnice bodo od ponedeljka do sobote ob 19. uri v župnijski cerkvi.

Ob nedeljah bodo šmarnice za Zali Log in Železnike skupaj ob 16. uri v Suši. Vsakokrat se bomo zbrali ob 15. uri pred tovarno Domel – Nela in skupaj peš poromali v Sušo.

 

 

Go to top