plnadarjeve jaslice 

Pred nami so trije sveti večeri: 24. in 31. 12. ter 5. 1. Takrat naj se vsa družina zbere k molitvi rožnega venca in naj s kropljenjem ter kajenjem blagoslovi svoj dom.

V Železnikih bo maša svetega večera 24. 12. ob 18. uri. Ob 17.30 bomo molili prve tri desetke veselega dela rožnega venca in po tretji desetki nadaljevali z božično zgodbo v pripravi na mašo sv. večera. Pridite pravočasno v cerkev!

V vseh treh župnijah bomo pol ure pred polnočnicami pred Najsvetejšim molili rožni venec in prepevali božične pesmi.

Maše na božični dan bodo po nedeljskem razporedu.

 

Sveti Štefan - dan samostojnosti in enotnosti

Na praznik svetega Štefana, 26. 12., je  dan samostojnosti in enotnosti. Maše bodo po nedeljskem razporedu. Molili bomo za domovino in ob koncu zapeli državno himno. Pri vseh mašah bo blagoslov soli.

Blagoslovljeno sol primešamo hrani za živino, nekateri pa jo tudi potresejo po poljih in travnikih. Navadno jo zmešamo s kuhinjsko soljo in porabimo za soljenje hrane.
To je eden od načinov, kako kristjani prosimo Boga, naj varuje nas, naše domove, živino, travnike in polja. Vemo namreč, da smo v vsem odvisni od Boga. V nesreči nas blagoslovljena voda in sol spominjata, da nam je tudi v težkih trenutkih Bog blizu.

 

Trikraljevski koledniki

Letos bodo koledniki obiskali vaše domove:
v Dražgošah v ponedeljek, 30. 12., (zbor ob 9. uri pod cerkvijo v Dražgošah);
na Zalem Logu v soboto, 28. 12., dopoldne (zbor ob 9.00 uri v župnišču na Zalem Logu) in
v Železnikih v soboto, 28. 12. Trikraljevski koledniki bodo domove župnije Železniki obiskali po naslednjem razporedu.
Dopoldne od 9.30 dalje naselja Jesenovec, Na plavžu, Smoleva, Ojstri Vrh, Otoki, Na Kresu (stolpnice), Dašnica (do prvega mostu) in Log (spodnji del).
Popoldne od 14.30 dalje naselja Trnje, Racovnik, Na Kresu, Dašnica (od prvega mostu dalje) in Log (zgornji del).

Povabljeni, da odprete vrata svojih domov in src božičnemu voščilu in da darujete za uboge v deželah, kjer delujejo naši misijonarji.

 

Blagoslov otrok

V nedeljo, 29. 12., obhajamo praznik svete družine. Pri vseh mašah bo v vseh treh župnijah blagoslov otrok.

Gospod Jezus Kristus je otroke sprejemal s tako veliko ljubeznijo, da je rekel: »Kdor njih sprejme, mene sprejme.«
Pri blagoslovu bomo prosili za otroke, ki jih je Jezus obdaril s krstno milostjo, naj jih tudi nenehno varuje. Ko dorastejo, naj se v veri svobodno odločijo zanj; v ljubezni naj bodo goreči in naj srčno vztrajajo v upanju na Božje kraljestvo.

 

Koncert božičnih pesmi

Župnijski mešani pevski zbor iz Železnikov vabi na koncert božičnih pesmi, ki bo v nedeljo, 29. 12., ob 17. uri v cerkvi sv. Antona Puščavnika v Železnikih.

 

 

Go to top