OBCESTVO 7d 200

Od praznika sv. Jožefa, 19. marca, do  praznika Gospodovega oznanjenja Devici Mariji, 25. marca, obhajamo Teden družine.

 

S kaplanom vse dni darujeva maše po oznanjenih namenih.

 

Čeprav so cerkve in župnijske pisarne do nadaljnjega zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa COVID-19 zaprte, se lahko obrnete na nas po telefonu ali e-pošti. Kdor bi želel darovati za sv. maše, naj zapiše mašni namen, želeni datum maše ter svoj tel. št. in odda v poštni nabiralnik župnišča. Po telefonu se bomo nato dogovorili, kdaj bo sveta maša po vašem namenu lahko darovana.  

 

Župniki, ki delujemo na področju Občine Železniki, smo vključeni v občinski krizni štab za preprečevanje širjenja koronavirusa COVID-19 z namenom duhovne oskrbe občanov in preko Karitas za primer oskrbe občanov s prehranskimi artikli.

V primeru stiske, potrebe ali želja (osebno ali v vaši soseščini), za katero lahko najdemo rešitev oz. pomagamo v okviru duhovne oskrbe oz. pomoči župnijskih Karitas.

 

Duhovniki celotne Selške doline pa vse župljane vabimo, da se združimo v molitvi za rešitev iz stiske, za moč v preizkušnji, za potrpežljivost ter vztrajnost. V ta namen se bodo v župnijah po Selški dolini vsak večer ob 20. uri za pet minut oglasili veliki župnijski zvonovi.

 

Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore do v nedeljo, 22. marca 2020, ob 11.35 na TV Slovenija 1 nagovoril vernike in vse prebivalce Slovenije. Nadškof Zore bo spregovoril o pomenu preprečevanja širjenja epidemije ter o duhovnem življenju v naših družinah in domovih v času omejitve bogoslužja v cerkvah. (Več na spletni strani SŠK: https://katoliska-cerkev.si/predsednik-slovenske-skofovske-konference-msgr-stanislav-zore-bo-nagovoril-prebivalce-slovenije)

 

Katoliški verniki lahko na TV Slovenija do nadaljnjega spremljajo sv. mašo vsako nedeljo ob 10.00 na TV Slovenija 2. Sv. mašo bo daroval mariborski nadškof metropolit in podpredsednik Slovenske škofovske konference msgr. Alojzij Cvikl v stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Mariboru.

 

Go to top