Jn 14 1200

Vaše srce naj se ne vznemirja. Verujete v Boga, tudi vame verujte! Jaz sem pot, resnica in življenje. (Jn 14,1.6), www.qumran2.net

 

Sveto mašo bomo začeli z obredom NEDELJSKEGA BLAGOSLOVA VODE s kropljenjem vernikov v spomin svojega krsta. Naj nam bo to v opomin in pomoč, da ostanemo zvesti Svetemu Duhu, ki smo ga prejeli.

Svete maše od ponedeljka, 4. maja, ponovno potekajo z udeležbo vernikov. V zadnjem Občestvu št. 5/1 so objavljena navodila, ki veljajo za udeležbo in sodelovanje pri sv. maši. Spovedovanje poteka pred ali po maši v zakristiji.

Škofje dovoljujejo, da verniki dolžnost nedeljske svete maše izpolnite tako, da se udeležite svete maše enkrat v tednu na kateri koli dan. Darovanje (pušica) vernikov je na koncu maše v nabiralnik pri izhodu. Darujete lahko kadarkoli v tednu. Bog vam povrni za vaše darove.

Veroučno leto smo po navadi zaključili zadnji teden meseca maja. Kako ga bomo, z upoštevanjem varnostnih ukrepov izpeljali letos, bo objavljeno v naslednjem Občestvu, ki izide prihodnjo nedeljo. Vsekakor bomo upoštevali sodelovanje skozi celo leto ter domače delo (evangeliji in domače naloge) v času karantene.

 

Go to top