192 004 2018 Chiesa S. Pietro Črnomelj Slovenia TrasfigurazioneS

Center Aletti, Jezusovo spremenjenje na gori, Črnomelj, 2018

Hvala za darove, ki ste jih v Železnikih pri današnjem ofru na prvo nedeljo namenili za obnovo nove hiše.

Bog vam povrni za darove, ki ste jih prejšnjo nedeljo v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenili za MIVA Slovenija. V ta namen lahko darujete še danes v nabiralnik pri izhodu iz cerkve. Iskrena zahvala v imenu naših misijonarjev.

Devetdnevnica pred velikim šmarnom

Na praznik Marijinega vnebovzetja, 15. 8, bomo, kakor vsako leto, obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji. Da bomo prejeli čim več duhovnih sadov, se bomo na ta največji Marijin praznik pripravili z devetdnevnico, ki jo bomo začeli v četrtek, 6. 8., z desetko rožnega venca Ki je tebe, Devica, v nebesa vzel. Kdor ne bo prihajal k maši oziroma ko na soupravah ni maše, naj to desetko vsak dan zmoli doma.

Prvi petek in prva sobota v avgustu

Na prvi petek, 7. 8., bova duhovnika obiskovala bolnike in ostarele po domovih. Kjer želite obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek molitev pred najsvetejšim že ob 18. uri

V soboto po prvem petku, 8. 8., bo v Železnikih po maši molitev rožnega venca, tiho češčenje Najsvetejšega in molitev brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sveto spoved.

Sprejem kaplana

Sprejem kaplana Mateja Rusa,  bo na Zalem Logu prihodnjo nedeljo, 9. 8., ob 9. uri.

Obnova cerkve v Suši

Po obnovi notranjih ometov v letu 2019 smo letos v cerkvi zamenjali lesen pod v zakristiji ter lesena podesta pri obeh stranskih oltarjih. Temeljito smo obnovili tudi lesene klopi ob stranskih oltarjih. Jeseni se bomo lotili še beljenja notranjosti cerkve.

Popravilo strehe zvonika na Zalem Logu

Sredi julija smo se lotili nujnega popravila strehe zvonika na Zalem Logu, ki je pokrit s skriljem. Zaradi izjemno težkega dostopa, smo najeli dvigalo. Zamenjati je bilo potrebno okoli 50 plošč iz skrilja. Kjer jih zaradi slabega stanja desk v ostrešju ni bilo več mogoče pritrditi z vijaki, jih je bilo potrebno prilepiti.

Zaradi slabega stanja ostrešja zvonika, bodo do generalne obnove ostrešja potrebna vedno pogostejša popravila.

 

Go to top