IMG 20180227 172419 cr s

In Peter je stopil iz čolna, hodil po vodi in šel k Jezusu. Ko pa je videl, da je veter močan, se je zbal. Začel se je potapljati in je zavpil: »Gospod, reši me!« Jezus je takoj iztegnil roko, ga prijel in mu dejal: »Malovernež, zakaj si podvomil?« In ko sta stopila v čoln, je veter ponehal. (Mt 14,29-32)

 

Nastavljanje zvonjenja v Železnikih

Ž:      Jutri, v ponedeljek, 10. 8., bomo v Železnikih posodabljali program zvonjenja, zato bo zaradi uglaševanja novih nastavitev zvonjenja ta dan več zvonilo. Prosimo za razumevanje. Z novimi nastavitvami bomo zmanjšali amplitudo nihanja zvonov in s tem dosegli nekoliko mehkejši in tišji zven.

Slavilna molitev

V sredo, 12. 8., bo po maši ob 19.30 v cerkvi v Železnikih Slavilna molitev mladih. Ob 18.30 je v župnišču v učilnici vaja za vse sodelujoče. Lepo povabljeni!

Marijino vnebovzetje – veliki šmaren

Na praznik Marijinega vnebovzetja, 15. 8, bomo, kakor vsako leto, obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji. Da bi prejeli čim več duhovnih sadov, se na ta največji Marijin praznik pripravljamo z devetdnevnico v kateri molimo desetko rožnega venca Ki je tebe, Devica, v nebesa vzel. Kdor ne more prihajati k maši, oziroma, ko na soupravah ni maše, povabljen, da to desetko vsak dan zmoli doma.

V petek, 14. 8., pred velikim šmarnom v Železnikih ne bo maše. Zato v duhu povezovanja župnij v sredo zvečer ob 19.30 povabljeni na Zali Log, ko bo na predvečer praznika slovesna maša in po njej procesija z Marijinim kipom in svečkami po vasi.

Na praznik v soboto, 15. 8., bodo maše po nedeljskem razporedu, zato ne bo večerne maše v Železnikih. Pri vseh mašah bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji. Na Zalem Logu bo obakrat ofer za potrebe župnije.

Oklic

Ž:      Krščanski zakon želita skleniti ženin Simon Tavčar in nevesta Veronika Šmid. Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Prvosobotna pobožnost

Ž:      (SOBOTA) Nocoj, na soboto po prvem petku, bomo v okviru devetdnevnice pred velikim šmarnom pred Najsvetejšim skupaj zmolili desetko rožnega venca Ki je tebe, Devica, v nebesa vzel in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Potem pa povabljeni k molitvi rožnega venca s premišljevanji, tihemu češčenju Najsvetejšega in molitvi brevirja do 22. ure.

Go to top