901827 1200»Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi.« (Mt 18,20)

Oznanila

Ž:      Hvala za darove, ki ste jih pri današnjem ofru na prvo nedeljo namenili za obnovo nove hiše.

Ž:      Lansko leto se je zaradi dotrajanost razbil vitraž nad kaplanovo spovednico. Ta teden smo dobili obnovljenega nazaj. Ker je v zelo slabem stanju tudi pri vitraž za oltarjem sv. Andreja, ga bomo še letos dali v popravilo.

Verouk

Letošnje veroučno leto bomo začeli v tem tednu (od ponedeljka, 7. 9., dalje).  Prvo veroučno uro otroci vrnejo spričevala.

Kdor še nima učbenika, ga bo prejel pri prvi uri. Pri prvi uri naj otroci tudi poravnajo prispevek za učbenik oz. veroučno gradivo ter prispevek za katehezo. Kjer je v družini več otrok, naj prispevek za katehezo prinese starejši od otrok iz družine. 

Izbira predlogov za člane ŽPS

Kot je bilo oznanjeno boste danes ob koncu maše prejeli gradivo za predlaganje kandidatov novega skupnega župnijskega pastoralnega sveta. Prihodnjo nedeljo, 13. 9., izpolnjeno gradivo vrnete. Navodila za izpolnjevanje so napisana na hrbtni strani letaka.

V torek, 8. 9., je praznik Marijinega rojstva – mali šmaren. Sv. maše bodo v vseh treh župnijah.

Teden molitve za nove duhovne poklice

Od danes pa do prihodnje sobote, 12. 9.,  obhajamo teden molitve za nove duhovne poklice.. Povabljeni k mašam in molitvi v ta namen.
D, ZL: Danes smo pol ure pred mašo pred Najsvetejšim molili rožni venec za duhovne poklice.
Ž:      V sredo po maši, povabljeni v Železnike k molitveni uri rožnega venca za duhovne poklice.

Romanje na Brezje za duhovne poklice

Letošnji molitveni dan za duhovne poklice bo potekal v soboto, 12. 9., na Brezjah.
Peš romanje na Brezje iz naših treh župnij bo izpred nekdanje trgovine v Dražgošah ob 5.30 uri. Hoje je za 4 ure. Prevoz za nazaj si priskrbite sami.
Povabljeni vsi župljani iz vseh treh župnij, še posebej cele družine, saj je molitev za duhovne poklice naša skupna skrb. V okviru priprave na birmo posebej povabljeni tudi veroučenci 9. razreda.
Za kolesarje bo odhod izpred nekdanje trgovine v Dražgošah ob 7.30.

»Smn« za Dražgoše na Pečeh in za Zali Log

D:      V nedeljo, 13. 9., bo »smn« za Dražgoše na Pečeh. Ta dan bo ofer za župnijske potrebe.
ZL:    V nedeljo, 13. 9., bo »smn« za Zali Log.  Ta dan bo ofer za župnijske potrebe.

Nabirka za vzdrževanje svetih krajev

Nabirka za kristjane v Sveti deželi bo v Železnikih prihodnjo nedeljo, 13. 9. ter v Dražgošah in na Zalem Logu, v nedeljo, 20. 9.

Molitev

Ob koncu maše skupaj zmolimo k Svetemu Duhu v pripravi na izbiro novega ŽPS.
Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.
Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Priporočimo se tudi in Devici Mariji:  
Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta božja Porodnica, ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah, temveč reši nas vselej vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica, naša gospa, naša srednica, naša besednica! S svojim Sinom nas spravi, svojemu Sinu nas priporoči, svojemu Sinu nas izroči!
Prosi za nas, sveta božja Porodnica.  Da postanemo vredni obljub Kristusovih.

Go to top