Mt 18 21 35»Gospodar tega služabnika se ga je usmilil, oprostil ga je in mu dolg odpustil« (Mt 18,27)
Nicoletta Bertelle, Mt 18,21-35, www.qumran2.net

Oznanila

Pretekli teden smo obhajali teden molitve za nove duhovne poklice, ki se je včeraj/danes (sob.) sklenil na Brezjah z molitvenim dnevom. Še naprej povabljeni k molitvi in darovanju svojega trpljenja za nove duhovne poklice ter za vztrajnost in svetost poklicanih. 

V tem tednu smo pričeli z veroukom. Bogu hvala za vse, ki ste z naklonjenostjo sprejeli nov način predhodne razdelitve otrok po skupinah.

»Smn« za Dražgoše na Pečeh in za Zali Log

Danes obhajamo »smn« za Dražgoše na Pečeh in za Zali Log. Hvala za darove, ki ste jih pri ofru namenili za župnijske potrebe.

Nabirka za kristjane v Sveti deželi

Ž:      Hvala za darove, ki ste jih pri pušici darovali za kristjane v Sveti deželi.
D,ZL:  Nabirka za kristjane v Sveti deželi bo v Dražgošah in na Zalem Logu, prihodnjo nedeljo, 20. 9.

Izbira predlogov za člane ŽPS       

Kot je bilo oznanjeno, danes oddate letak za predlaganje kandidatov novega skupnega župnijskega pastoralnega sveta.  

Obletnica poplav – 18. 9.

V četrtek, 17. 9., na predvečer obletnice poplav bo ob 19. uri v župnijski cerkvi v Železnikih maša v zahvalo, blagoslov in priprošnjo za odvrnitev od poplav. Molili bomo tudi za vse žrtve ter za dobrotnike, ki so pomagali pri odpravljanju katastrofalnih posledic.

Molitev

Ob koncu maše skupaj zmolimo k Svetemu Duhu v pripravi na izbiro novega ŽPS.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.
Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Priporočimo se tudi in Devici Mariji:  

Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta božja Porodnica, ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah, temveč reši nas vselej vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica, naša gospa, naša srednica, naša besednica! S svojim Sinom nas spravi, svojemu Sinu nas priporoči, svojemu Sinu nas izroči!
Prosi za nas, sveta božja Porodnica.  Da postanemo vredni obljub Kristusovih.

Go to top