Mr 1 18 s

»Takoj sta pustila mreže in šla za njim.« (Mr 1,14-20)
Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net

Na plaži ostaja čoln z mrežami, na pesku pa so sledi tistih, ki so sledili Jezusu.

 

Molitvena osmina za edinost kristjanov

V ponedeljek, 25. 1., obhajamo praznik spreobrnitve apostola Pavla. Ta dan zaključujemo molitveno osmino za edinost kristjanov.

 

Nedelja Božje besede

24.  januarja  2021  bomo  že  drugič  na  ravni  vesoljne Cerkve obhajali nedeljo Božje besede kot praznik  hvaležnosti  za  neizmerni  dar  žive  in  zapisane  besede,  po  kateri  Bog  želi  vstopiti  v  odnos  s  človekom. Na spletnih straneh Zavoda Biblično gibanje (biblicnogibanje.si),  ki  koordinira  praznovanje  svetopisemske  nedelje,  najdete  biblične  kateheze  ter  drugo gradivo in predloge za celostno obhajanje te nedelje.

Maksimilijan Matjaž, predsednik Zavoda Biblično gibanje

 

Spletni svetopisemski maraton 2021

»Med vami bom hodil« je naslov letošnjega 13. Svetopisemskega maratona, ki se odvija od 23. do 29. januarja 2021 in letos poteka v celoti po spletu.
Preko Youtube prenosa na naslovu https://youtu.be/akDrNV6covE lahko v živo spremljamo 7 dnevno branje Svetega pisma.
Več informacij je na naslovu: www.svetopisemskimaraton.si/

 

Verski tisk

Januar je mesec verskega tiska. Kot kristjani se moramo odločati za vsebine, ki nas bodo duhovno, nazorsko, in moralno utrdile v nauku Jezusa Kristusa. V katoliškem tisku lahko preberemo o aktualnih temah cerkve na Slovenskem in po svetu skozi prizmo katoličana. Naročniki povabljeni, da obnovite naročnino.

Go to top