Jn 12 20 33 1200

Če pšenično zrno ne pade v zemljo in ne umre, ostane sámo; če pa umre, obrodi obilo sadu. Kdor ljubi svoje življenje, ga bo izgúbil; kdor pa sovraži svoje življenje na tem svetu, ga bo ohranil za večno življenje. (Jn 12,20-33)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net

Jezus vsem svojim učencem nakaže to je zahtevno pot križa. Večkrat je namreč rekel: 'Če kdo meni služi, naj hodi za menoj' (Jn 12,26). Za kristjana, ki hoče uresničiti lastno poklicanost, ni namreč druge izbire. Postava križa, ki je opisana s prispodobo pšeničnega zrna, ki umrje, da lahko vzklije novo življenje, je logika križa, ki smo jo slišali v današnjem evangeliju.
(Benedikt XVI)


 

Obhajilo izven maše in spoved

Povabljeni k prejemu obhajila izven maše pol ure po vsaki oznanjeni sv. maši.
Možnost za spoved je (v Železnikih pol ure) pred mašo, po maši ali po dogovoru.

 

Sveti krst

Zakrament svetega krsta se lahko podeljuje v krogu družine oziroma istega gospodinjstva. Za več informacij pokličite v župnišče.

 

Teden družine

Med praznikom sv. Jožefa, 19. 3., in Gospodovim oznanjenjem, 25. 3., obhajamo teden družine. Oba praznična dneva bodo maše v vseh treh župnijah. 

 

Oljčne vejice

Tudi letos smo dobili oljčne vejice, ki nam jih vsako leto priskrbijo istrske župnije. Letos smo jih zaradi vseh omejitev že v naprej blagoslovili. Dobite jih lahko v vseh treh naših cerkvah: Dražgoše, Zali Log in Železniki. Povabljeni, da ob tem darujete za obnovo istrskih cerkva.

 

16. radijski misijon na Radiu Ognjišče

»Bili so skupaj« (prim. Jn 21)

Radijski misijon bo od 21. do 27. 3. 2021. S svojimi razmišljanji v osrednjih dnevnih govorih (ob 17.00) bodo sodelovali: škof Jurij Bizjak, Tone Gnidovec, s. Marina Štremfelj, Gabriel Kavčič, s. Anja Kastelic, Ervin Mozetič in p. Igor Salmič.

Vsak dan bosta misijonska govora ob 10.15 in 17.00. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro. V času misijona bo od ponedeljka do sobote sveta maša ob 19.00. Vsak večer ob 20.00 bo pogovorni večer.

 

Velikonočno spovedovanje

V Železnikih: v soboto, 27. 3., od 16. do 18. ure. Na Zalem Logu: v nedeljo, 28. 3., po maši. V Dražgošah: v nedeljo, 28. 3., ob 7.30 uri in po maši.

Go to top