Mr 6 1 6 1200

Tisti čas je Jezus prišel v svoj domači kraj. Spremljali so ga njegovi učenci. Ko je prišla sobota, je začel učiti v shodnici. Mnogi, ki so ga poslušali, so začudeni govorili: »Od kod njemu to? Kakšna je ta modrost, ki mu je dana? In kakšna mogočna dela se godijo po njegovih rokah! Ali ni to tisti tesar, sin Marije in brat Jakoba, Jozéja, Juda in Simona? Mar njegove sestre niso tu, pri nas?« In spotikali so se nad njim. Jezus pa jim je govóril: »Prerok ni brez časti, razen v domačem kraju, pri svojih sorodnikih in v svoji hiši.« (Mr 6,1-6)
Slika: Marcello Cerrato,
www.qumran2.net

Za tiste, ki mislijo, da ga poznajo, je Jezus le človek, tesar iz Nazareta (desna stran, Jezus tesar iz Nazareta z lesenim tramom); za tiste, ki ga imajo radi, se Jezus razkrije kot pravi Bog in resničen človek (vstali Jezus z lesom križa in božjem sijem okoli glave).

 


 

Prva sobota

Na prvo soboto zvečer bomo po maši pred Najsvetejšim skupaj zmolili litanije in posvetilno molitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Potem pa povabljeni k molitvi rožnega venca s premišljevanji, tihemu češčenju Najsvetejšega in molitvi brevirja do 22. ure.
Medtem bo priložnost za sveto spoved.

 

Sv. maša v Suši

V nedeljo, 4. 7., bo za Zali Log maša v Suši ob 9.30 uri (romarska maša za Davčo).

 

Nove maše in mašni jubileji

V teh dneh po župnijah novomašniki obhajajo svoje nove maše ter duhovniki jubilanti svoje okrogle mašne jubileje. Skupaj molimo za novomašnike, duhovnike in nove duhovne poklice:

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih
in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo
in prenovil boš obličje zemlje.

Molimo.
Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči.
Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav,
in vselej radi sprejemali njegove spodbude.
Po Kristusu našem Gospodu.

Amen.

Go to top