Jn 6 24 35 

 Jezus jim je dejal: »Jaz sem kruh življenja.
Kdor pride k meni, gotovo ne bo lačen,
in kdor vame veruje, gotovo nikoli ne bo žejen.« (Jn 6,24-35)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

Bog vam povrni za darove, ki ste jih prejšnjo nedeljo v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenili za MIVA Slovenija. Iskrena zahvala v imenu naših misijonarjev.

 

Hvala za darove, ki ste jih ob smrti +Filipa Kavčiča iz Dražgoš sosedje darovali za sv. maše in za cerkev v  Dražgošah.

 

V novem Občestvu si preberite o poteku obnove fasade na cerkvi v Suši, o začetku obnove betonskega cokla župnijske cerkve v Dražgošah in poročilo o načrtovanju in postavitvi evharističnega križa in slovenske zastave na Snegovniku.

 

Danes je v Dražgošah »smn« za vas Pri cerkvi. Hvala za darove, ki ste jih pri ofru namenili za potrebe župnije.

 

Veliki šmaren – devetdnevnica in praznik

Na praznik Marijinega vnebovzetja, 15. 8, bomo, kakor vsako leto, obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji. Na praznik se bomo pripravili z devetdnevnico, ki jo bomo začeli v petek, 6. 8., z desetko rožnega venca: ki je tebe, Devica, v nebesa vzel. Kdor ne bo prihajal k maši oziroma ko na soupravah ni maše, naj to desetko vsak dan zmoli doma.

 

Prvi petek in prva sobota

V petek, 6. 8., bova duhovnika obiskovala bolnike in ostarele po domovih. Kjer želite obisk duhovnika na domu, ali pa če imate glede obiska kakšen zadržek, sporočite v župnišče.

V Železnikih bomo na prvo soboto, 7. 8., po maši, ki je ob 19. uri, v okviru devetdnevnice pred velikim šmarnom molili desetko rožnega venca: Ki je tebe, Devica, v nebesa vzel in  posvetilno molitev. Večer se bo nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji, tihim češčenjem Najsvetejšega in molitvijo brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sveto spoved.

 

Molitev pred Najsvetejšim

Molitev pred Najsvetejšim bo tudi v Dražgošah in na Zalem Logu na nedeljo po prvem petku, 8. 8., pol ure pred sv. mašo.

Go to top