Jn 6 41 51 565

Resnično, resnično, povem vam:
Kdor veruje, ima večno življenje.
Jaz sem kruh življenja. (Jn 6,41-51)

 Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

Oznanila

Ob smrti +Minke Kalan je namesto cvetja na grob in sveč za sv. mašo in za cerkev v Železnikih daroval brat Matija z družino.

(SOBOTA) Nocoj, na soboto po prvem petku, bomo v okviru devetdnevnice pred velikim šmarnom pred Najsvetejšim skupaj zmolili desetko rožnega venca in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Potem pa povabljeni k molitvi rožnega venca s premišljevanji, tihemu češčenju Najsvetejšega in molitvi brevirja do 22. ure.

 

Devetdnevnica pred Marijinim vnebovzetjem

Na praznik Marijinega vnebovzetja, 15. 8, bomo, kakor vsako leto, obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji. Na praznik se pripravljamo z devetdnevnico, z desetko rožnega venca:
ki je tebe, Devica, v nebesa vzel. Kdor ne bo prihajal k maši oziroma ko na soupravah ni maše, naj to desetko vsak dan zmoli doma.

 

Predvečer velikega šmarna

V soboto, 14. 8., bo sv. maša v Železnikih zjutraj ob 8. uri, zvečer pa bo na Zalem Logu ob 19.30 uri slovesna maša in po njej procesija z Marijinim kipom in litanijami po vasi.

 

Veliki šmaren

Na praznik, 15. 8., bodo maše po nedeljskem razporedu, zato ne bo večerne maše v Železnikih. Pri vseh mašah bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji.
Na Zalem Logu bo obakrat ofer za potrebe župnije.

 

 

 

 

 

Go to top