Mr 7 21 23

»Poslušajte me vsi in doumite! Nič ni zunaj človeka, kar bi ga moglo omadeževati, če pride vanj, ampak ga omadežuje to, kar pride iz človeka. Od znotraj namreč, iz človekovega srca, prihajajo hudobne misli, nečistovanja, tatvine, umori, prešuštva, pohlepi, hudobije, zvijača, razuzdánost, nevoščljivost, bogokletje, napuh, nespamet.
Vse te hudobije prihajajo od znotraj in omadežujejo človeka.« (Mr 7,1-8.14-15.21-23)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net

 


 

Oznanila

Hvala za darove, ki ste jih ob smrti +Janeza Šmida iz Dražgoš sosedje darovali za sv. mašo in za cerkev v  Dražgošah.

 

Verouk

Ob začetka katehetskega leta smo na spletni strani objavili navodila glede vpisa k verouku. http://www.obcestvo.si/dejavnosti/verouk

1. razred – Obvezen vpis k verouku za učence 1. razreda iz vseh treh župnij bo v ponedeljek, 30. 8. od 9. do 11. ure in po večerni sv. maši v župnišču v Železnikih. K vpisu prinesite družinsko knjižico ali krstni list ali potrdilo o krstu otroka.

2. do 9. razred – Veroučence bomo tudi letos sami razdelili v skupine. Zaradi usklajevanje veroučnega urnika, bo celoten urnik s poimenskim seznamom  objavljen najkasneje v torek, 31. 8.

 

Prvi petek in prva sobota

V petek, 3. 9., bova duhovnika obiskovala bolnike in ostarele po domovih. Kjer želite obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bomo na prvo soboto, 4. 9., po maši, ki je ob 19. uri, molili litanije Matere Božje in posvetilno molitev. Večer se bo nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji, tihim češčenjem Najsvetejšega in molitvijo brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sveto spoved.

Molitev pred Najsvetejšim bo tudi v Dražgošah in na Zalem Logu na nedeljo po prvem petku, 5. 9., pol ure pred sv. mašo.

 

Oklic (Železniki)

Krščanski zakon želita skleniti ženin Luka Zupanec in nevesta Katarina Tolar. Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Go to top