Jn 18 33 37 565

Tisti čas je Pilat rekel Jezusu: »Si ti judovski kralj?« Jezus mu je odgovóril: »Praviš to sam od sebe ali so ti drugi povedali o meni?« Pilat je odvrnil: »Sem mar Jud? Tvoj narod in véliki duhovniki so te izročili meni. Kaj si storil?« Jezus je odgovóril: »Moje kraljestvo ni od tega sveta. Ko bi bilo moje kraljestvo od tega sveta, bi se moji služabniki bojevali, da ne bi bil izročen Judom, toda moje kraljestvo ni od tod.« Pilat mu je rekel: »Torej si ti vendarle kralj?« Jezus je odgovóril: »Ti praviš, da sem kralj. Jaz sem zato rojen in sem prišel na svet zato, da pričujem za resnico. Kdor je iz resnice, posluša moj glas.« (Jn 18,33-37)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

Oznanila

(po prošnjah)  V ponedeljek, 22. 11., je god zavetnice cerkvene glasbe sv. Cecilije. Zato danes povabljeni k ofru za naše organiste in zborovodje. Hvala za vaše darove v hvaležnost in priznanje za njihovo celoletno skrb za lepoto bogoslužja.

 

Teden Karitas

Geslo »Srce, ki sprejema!« bo rdeča nit letošnjega tedna Karitas, ki bo potekal od ponedeljka, 22. 11., do prve adventne nedelje, 28. 11. (nedelja Karitas).

Delovanje Župnijske Karitas Železniki lahko podprete z darom v nabiralnik v cerkvi v Železnikih, z nakazilom po položnici, v adventu pa tudi z nakupom voščilnic in adventnih venčkov.
Nabirka za delovanje Karitas bo v vseh župnijah na prvo adventno nedeljo, 28. 11.

 

Frančiškova devetdnevnica

V četrtek, 25. 11., pričnemo z devetdnevnico pred praznikom sv. Frančiška Ksaverja. Vse maše bodo v župnijski cerkvi sv. Antona Puščavnika.

 

Adventni čas

V nedeljo, 28. 11., vstopamo v sveti adventni čas. Pri vseh mašah bomo Boga prosili za  blagoslov adventnih vencev.

 

Šubičeve jaslice - ogled v župnijski cerkvi v Železnikih in v Narodni galeriji

Kulisne Jaslice podobarja Štefana Šubica (1820-1884) bodo pred razstavo v Narodni Galeriji na ogled v župnijski cerkvi v Železnikih še do nedelje, 21. 11. 2021. V izvirni postavitvi si jih lahko ogledate pri stranskem oltarju sv. Andreja.
V Narodni Galeriji bodo na ogled od 2. decembra 2021 do 2. februarja 2022.
Več o tem ...

 

Go to top