Lk 21 25 28 34 36 565

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »Znamenja bodo na soncu, luni in zvezdah … Varujte se, da vam sŕca ne bodo obtežena z razuzdanostjo, pijanostjo in življenjskimi skrbmi … Zato čujte in vsak čas molíte, da bi zmogli ubežati vsemu temu, kar se bo zgodilo, in stopiti pred Sina človekovega.« (Lk 21,25-28.34-36)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net

 


 

 

Oznanila

Danes zaključujemo teden Karitas. Hvala za darove, ki ste jih namenili za delovanje Karitas. Delovanje Župnijske Karitas lahko podprete z darom v nabiralnik, z nakazilom po položnici, v adventu pa tudi z nakupom voščilnic in adventnih venčkov v kiosku.

 

Adventni čas

Danes vstopamo v sveti adventni čas. Pri mašah bomo Boga prosili za  blagoslov  adventnih vencev. Otroci so pri verouku dobili Misijonske adventne koledarje. Na voljo so tudi v zadaj v cerkvi. Zadaj pod korom pa dobite tudi koledarje, kalilo in oglje.

 

Ministrantsko srečanje v pripravi na božič bo

V Dražgošah v sredo, 1. 12., in petek, 17. 12., ob 16.00.
V Železnikih     v sredo, 1. 12. in 15. 12., ob 17.45.
Na Zalem Logu v nedeljo, 5. 12. in 19. 12., po maši.

 

Sv. Frančišek – devetdnevnica in praznik

Od 25. 11. do 3. 12. poteka devetdnevnica pred praznikom sv. Frančiška Ksaverja. Vse maše so v župnijski cerkvi sv. Antona.
V petek, 3. 12., na god sv. Frančiška Ksaverja bo v Železnikih dan celodnevnega češčenja svetega Rešnjega telesa. Pri mašah povabljeni k ofru za potrebe župnije.
Razpored celodnevnega češčenja je objavljen v Občestvu. Ob 17:00 uri vabljeni na slovesen sklep celodnevnega češčenja.

 

Prvi petek in prva sobota

V decembru bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih že v četrtek, 2. 12. Kjer želite obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek ob prazniku sv. Frančiška celodnevno češčenje najsvetejšega. Možnost za sv. spoved bo pred sv. mašo. K sv. spovedi za opravljanje prvih petkov oz. prvih sobot lahko pristopite že ves teden pred tem.

V Železnikih bomo na prvo soboto po maši, ki je ob 19. uri, molili litanije Matere Božje in posvetilno molitev. Večer se bo nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani«, tihim češčenjem Najsvetejšega in molitvijo brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

V Dražgošah in na Zalem Logu bo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim v nedeljo, 5. 12., pol ure pred mašo.

 

Knjige iz Mohorjeve zbirke

Prispele so knjige iz letošnje Mohorjeve zbirke.
V Dražgošah in na Zalem Logu jih naročniki lahko prevzamete v zakristiji.
V Železnikih pa jih naročniki v času uradnih ur prevzamete v župnijski pisarni.

Go to top