Lk 1 39 45 500

Tiste dni je Marija vstala in se v naglici odpravila v gore, v mesto na Judovem. Stopila je v Zaharijevo hišo in pozdravila Elizabeto. Ko je Elizabeta zaslišala Marijin pozdrav, se je dete veselo zganílo v njenem telesu.  (Lk 1,39-45)

 Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

Oznanila

V petek, 17. decembra 2021, je odšel h Gospodu duhovnik g. Rudi Tršinar, ki je bil v občestvu naših župnij kaplan od leta 1961 – 1962. Rajnega duhovnika priporočamo v molitev.

Prihodnjo nedeljo izide novo Občestvo. Ker je v januarju za svete maše še nekaj prostih dni, lahko v tem tednu še oddate mašne namene za mesec januar.

 

Ogled Šubičevih jaslic v Narodni galeriji

Iz Narodne galerije so v času razstave Šubičevih jaslic do 2. 2. 2022 za naše župljane našega občestva ponudili prost vstop. Zainteresirani se z imenom in priimkom vpišite v seznam pod korom ali pošljite e-pošto na župnijski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Seznam bomo posredoval blagajni Narodne galerije, kjer boste ob ogledu na svoje ime lahko prevzeli brezplačno vstopnico.

 

Miniaturne Šubičeve jaslice so že na voljo.

Dobite jih v cerkvi v Železnikih (po maši v zakristiji) ali v župnišču v Železnikih (v času uradnih ur oz. po dogovoru). Več informacij je na letaku pod korom, na oglasni tabli ter na spletni strani.

 

Možnost za namenitev dela dohodnine (1%) za donacije našim župnijam.

Povabljeni k donaciji 1 % dohodnine našim župnijam. Pod korom so v ta namen na voljo obrazci.
Obrazci za župnije: Dražgoše, Zali Log, Železniki

 

Božična devetdnevnica – Marijo nosijo

Povabljeni, da v času božične devetdnevnice na svoje domove sprejmete Marijo Romarico.

 

Luč miru iz Betlehema (LMB)

Skavti bodo luč miru iz Betlehema delili pred cerkvijo v Železnikih v soboto, 18. 12., ob 19. uri ter v Dražgošah in na Zalem Logu po sv. mašah v nedeljo, 19. 12.

 

Božično praznovanje

Pred nami so trije sveti večeri: 24. 12.,  31. 12. ter 5. 1. Takrat naj se družina zbere k molitvi rožnega venca in naj s kropljenjem ter kajenjem blagoslovi svoj dom.

V Železnikih bo maša svetega večera 24. 12. ob 19. uri. Ob 18.30 bomo se bomo s pesmijo in božično zgodbo pripravili na mašo sv. večera se tako vživeli v skrivnost božične noči.

V vseh treh župnijah bomo pol ure pred polnočnicami pred Najsvetejšim molili rožni venec in prepevali božične pesmi.

Maše na božični dan bodo po nedeljskem razporedu. V vseh treh župnijah bo pri polnočnicah in vseh božičnih mašah ofer po običajnem namenu. Že vnaprej Bog povrni!

 

Sveta družina, Sv. Štefan, Dan samostojnosti in enotnosti

Prihodnjo nedeljo, 26. 12., obhajamo praznik svete družine. Pri vseh mašah bo blagoslov otrok.  Ta dan je tudi praznik svetega Štefana in državni praznik - dan samostojnosti in enotnosti. Molili bomo za domovino in ob koncu zapeli državno himno. Pri vseh mašah bo tudi blagoslov soli.

Go to top