Lk 5 1 11 565 

Jezus je rekel Simonu: »Odrini na globoko in vrzite svoje mreže na lov!« Simon se je oglasil in mu rekel: »Učenik, vso noč smo se trudili, pa nismo nič ujeli; toda na tvojo besedo bom vrgel mreže.« In ko so to storili, so zajeli veliko množino rib, da so se njih mreže trgale. … Jezus je pa Simonu rekel: »Ne boj se; odslej boš ljudi lovil.« In potegnili so čolna h kraju, popustili vse in šli za njim. (Lk 5,1-11)

 

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net

 


 

Oznanila

Hvala za darove pri današnjem ofru za razsvetljavo in kurjavo ter za darove ob nakupu suških sveč.

 

Vpis otrok v Antonov vrtec

Antonov vrtec vabi k vpisu predšolskih otrok za vse starostne skupine za šolsko leto 2022/2023. Informacije ter vloge za vpis dobite v Antonovem vrtcu in na spletu: www.antonov-vrtec.si. Vloge oddajte v Antonov vrtec do četrtka, 10. 2., osebno ali po pošti.

 

Svetovni dan bolnikov – 11. 2.

Svetovni dan bolnikov vsako leto obhajamo na god Lurške Matere Božje, 11. 2. Osrednja slovesnost pri nas bo v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah v petek, 11. 2., ob 10. uri, ki jo bo vodil msgr. dr. Franc Šuštar, ljubljanski pomožni škof. Geslo letošnjega dneva bolnikov je: Bodite usmiljeni, kakor je usmiljen tudi vaš Oče (Lk 6,36).

 

400. obletnica ustanovitve župnije Železniki       logotip 5 cr

Prihodnjo soboto, 12. 2., bomo obhajali 400. obletnico ustanovitve župnije Železniki.

Da bi se lažje udeležili evharističnega slavja v zahvalo in priprošnjo ob 400. obletnici župnije, bodo v župnijski cerkvi sv. Antona Puščavnika po tem namenu darovane vse tri nedeljske svete maše; v soboto, 12. 2., ob 19. uri ter v nedeljo, 13. 2., ob 7. in 10. uri.

 

Prva sobota

(SOBOTA) Sedaj bomo pred Najsvetejšim skupaj zmolili litanije Matere Božje in posvetilno molitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer se bo nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani«, tihim češčenjem najsvetejšega in molitvijo brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sveto spoved.

Go to top