Lk 15 1 3 11 32 565

Mlajši sin je vstal ter šel k očetu. Ko je bil še daleč, ga je oče zagledal in se ga usmilil; pritekel je, ga objel in poljubil. Sin mu je rekel: ›Oče, grešil sem zoper nebo in pred teboj. Nisem več vreden, da bi se imenoval tvoj sin.‹ Oče pa je naróčil svojim služabnikom: ›Brž prinesite najboljše oblačilo in ga oblecite! Dajte mu prstan na roko in sandale na noge! Pripeljite pitano tele in ga zakôljite ter jejmo in se veselímo! Ta moj sin je bil namreč mrtev in je ožível; bil je izgubljen in je najden.‹ In začeli so se veseliti. (Lk 15,1-3.11-32)

Slika: Julian Garcia Mejia, www.qumran2.net


Oznanila

 

Prvi petek in prva sobota

V aprilu bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 1. 4. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.
V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Ob 18:15 molimo rožni venec in litanije Srca Jezusovega ter  obnovimo  posvetitev Jezusu Kristusu Kralju.
V Železnikih bomo prvo soboto na fatimski način obhajali v soboto, 2. 4., po maši.
V Dražgošah in na Zalem Logu vsako nedeljo po prvem petku v mesecu povabljeni pol ure pred sv. mašo k molitvi rožnega venca in litanij pred Najsvetejšim.

 

Praznovanje velikega tedna – spremembe

Leta 2019 smo za velikonočno tridnevje zaradi pomanjkanja duhovnikov ostali brez stalne pomoči. Za blagoslove ognja in jedil na veliko soboto sva s kaplanom poskrbela sama, za obrede pa sta iz Ljubljane izmenjaje prihajala v Dražgoše g. nadškof in pomožni škof. 

Za v prihodnje pa je generalni vikar Franci Šuštar sporočil, da naj obrede s kaplanom vodiva sama in sicer v Železnikih vse dni, na soupravah pa naj jih obhajamo izmenjaje.

Tako bodo letos obredi velikega četrtka potekali na Zalem Logu in v Železnikih, obredi velikega petka v Dražgošah in Železnikih. Blagoslov ognja in jedil na veliko soboto bo v vseh treh župnijah, velikonočna vigilija bo na Zalem Logu in v Železnikih. Velikonočne maše z vstajenjskimi procesijami pa bodo v vseh treh župnijah.

 

Dekanijski križev pot v Kočevskem Rogu

Povabljeni k prijavi na dekanijski križev pot v Kočevski Rog, ki bo na tiho nedeljo, 3. 4. 2022. Odhod avtobusa izpred cerkve v Železnikih bo ob 12.50 s povratkom do 20.00 ure. Prijave zbiramo še danes, do nedelje, 27. 3. Prispevek za prevoz je 10€.

 

Molitev za mir

Na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji smo se odzvali papeževi prošnji, naj vsi škofje duhovniki in verniki skupaj z njim posvetimo sebe in vse človeštvo Marijinemu brezmadežnemu Srcu s posebno omembo Ukrajine in Rusije. Posvetitev je zavestno dejanje, ki je celovito in trajno. Zato povabljeni, da vztrajamo v življenju iz posvetitve z rednim zakramentalnim življenjem in da tudi vztrajamo v molitvi za mir na svetu.

V Železnikih molimo rožni venec vsak dan v tednu pol ure pred vsako sv. mašo.
V Dražgošah in na Zalem Logu molimo rožni venec vsako nedeljo pol ure pred sv. mašo.

 

Molitev za birmance

Birmanci iz naših župnij prosijo za molitveno podporo v pripravi na sv. birmo. V košarici pri oltarju so listki z njihovimi imeni. Povabljeni, da jih vzamete in da jih vključite v svoje molite.

Go to top