Jn 20 19 31 565

Čez osem dni so bili njegovi učenci spet notri in Tomaž z njimi. Jezus je prišel pri zaprtih vratih, stopil mednje in jim rekel: »Mir vam bodi!« Potem je rekel Tomažu: »Polôži svoj prst sèm in poglej moje roke! Daj svojo roko in jo polôži v mojo stran in ne bodi neveren, ampak veren.« Tomaž mu je odgovóril in rekel: »Moj Gospod in moj Bog!« Jezus mu je rekel: »Ker si me videl, veruješ? Blagor tistim, ki niso videli, pa verujejo!« (Jn 20,19-31)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net

 


 

Oznanila

V nedeljo, 24. aprila, bo ob 19. uri v cerkvi Brezmadežne (nekdanji nunski cerkvi) v Škofji Loki pobožnost POT LUČI in sklep devetnevnice k Božjemu usmiljenju.

 

Prvomajske počitnice

Prihodnji teden in v času prvomajskih počitnic ni verouka. Nadaljeval se bo v torek, 3. maja.

 

Teden molitve za duhovne poklice in praznik sv. Jožefa delavca

Prihodnjo nedeljo obhajamo 3. velikonočno nedeljo in začetek tedna molitve za duhovne poklice. Prihodnjo nedeljo je tudi praznik sv. Jožefa delavca. Ob 9. uri povabljeni v Sušo k sveti maši ob začetku meseca maja in šmarnične pobožnosti.

 

Mašni nameni in bralci beril

Mašni nameni in bralci beril za prihodnjo nedeljo, 1. maja.

Oznanila 2022 05 01

BRALCI BERIL

Ž   7h  Blaž Globočnik
D  8h  Jure Pintar
Suša 9h  Jože Demšar
Ž 10Maja Tarfila

 

Molitev za birmance

Ob koncu združimo molitve za naše birmance, ki so ta konec tedna na duhovnih vajah: 

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.

Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

 

Molitev za blagoslov volitev

Molimo tudi za blagoslov volitev poslancev v državni zbor:                      

Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta božja Porodnica, ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah, temveč reši nas vselej vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica, naša gospa, naša srednica, naša besednica! S svojim Sinom nas spravi, svojemu Sinu nas priporoči, svojemu Sinu nas izroči! Prosi za nas, sveta božja Porodnica.  Da postanemo vredni obljub Kristusovih.

Go to top