Jn 10 11 18 565 1

Tisti čas je Jezus rekel: »Moje ovce poslušajo moj glas; jaz jih poznam in hodijo za menoj. Dajem jim večno življenje; nikoli se ne bodo pogubile in nihče jih ne bo iztrgal iz moje roke. Moj Oče, ki mi jih je dal, je večji od vseh, in nihče jih ne more iztrgati iz Očetove roke. Jaz in Oče sva eno.« (Jn 10,27-30)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net

 


Oznanila

 

Prvo sv. obhajilo

Hvaležni smo Bogu za 5 prvoobhajancev iz župnije Zali Log, ki so v četrtek prvič pristopili k zakramentu sv. spovedi in so danes pod podobo kruha v svoje srce prvič prejeli Jezusa.

Za prvoobhajance iz Železnikov je ta teden v okviru verouka v cerkvi prva sveta spoved. Slovesnost prvega sv. obhajila v Železnikih pa bo v soboto, 14. 5., ob 10. uri.

Teden molitve za duhovne poklice

Na nedeljo Dobrega pastirja zaključujemo Teden molitve za duhovne poklice. Še naprej povabljeni k vztrajni molitvi za vse poklicane ter za nove duhovniške, redovniške in misijonarske poklice.

 

Srečanje oratorijskih animatorjev

V petek, 13. 5., bo ob 20. uri v župnišču v Železnikih srečanje animatorjev za letošnji oratorij. Pridite mladi, ki bi na oratoriju (od 4. do 8. julija) želeli sodelovati v skupini animatorjev. Ob 19. uri povabljeni že k sv. maši.

 

Šmarnična pobožnost

Dražgoše: V Dražgošah so šmarnice med tednom ob 19. uri, ter ob sobotah ob 9. uri. Razen ob sredah in petkih, ko so šmarnice pri sv. maši, ki je ob 17. uri. 

Ob nedeljah so šmarnice ob 16. uri v naravi, v primeru dežja pa v cerkvi: 8. 5. pri Lojzetovi kapelici; 15. 5. pri znamenju pri Rovtarju; 22. 5. pri Tomažkovem znamenju; 29. 5. pri stari cerkvi.

Zali Log: Na Zalem Logu so šmarnice med tednom ob 19. uri. Razen ob četrtkih (17h) in sobotah (8h), ko bodo šmarnice pri sv. maši. 

V Potoku in Martinj Vrhu so šmarnice vsak dan razen ob četrtkih (pri veroučni maši na Zalem Logu) in ob nedeljah (v Suši).

Železniki: V Železnikih so šmarnice od ponedeljka do sobote ob 19. uri v župnijski cerkvi.

Ob nedeljah so šmarnice za Zali Log in Železnike ob 16. uri v Suši. Vsakokrat se bomo zbrali ob 15. uri pred tovarno Domel  na Plavžu in skupaj peš poromali v Sušo.

 

Prva sobota

Sedaj bomo pred Najsvetejšim skupaj zmolili litanije Matere Božje in posvetilno molitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer se bo nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani«, tihim češčenjem najsvetejšega in molitvijo brevirja do
22. ure. Medtem bo priložnost za sveto spoved.

 

Tednik Družina – promocija ob 70-letnici izhajanja.

Na mizici za tisk vzemite zloženke za naročilo brezplačnega prejemanja tednika Družina za en mesec. S prvim promocijskim izvodom tednika boste prejeli tudi zveneče darilo – zvonček.

Go to top