Jn 17 20 26 545

Oče, hočem, naj bodo tudi ti, ki si mi jih dal, z menoj tam, kjer sem jaz, da bodo gledali moje veličastvo, ki si mi ga dal, ker si me ljubil pred začetkom sveta. (Jn 17,20-26)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

Zaključek šmarnic

Danes, 29. 5., se bomo ob 16. uri zbrali pri zadnjih nedeljskih šmarnicah za Dražgoše pri stari cerkvi, za Zali Log in Železnike pa v Suši. Hvala vsem, ki ste na soupravah poskrbeli za šmarnična srečanja.

 

Binkoštna devetdnevnica

V Železnikih od petka, 27. 5., do sobote, 4. 6., pri mašah obhajamo binkoštno devetdnevnico na čast Svetemu Duhu.

 

Vrtnice 2022 – Anton Strle in Srce Jezusovo

V Železnikih se bomo v mesecu juniju pri mašah zbirali ob branju vrtnic z naslovom Anton Strle in Srce Jezusovo.

 

Prvi petek in prva sobota

V juniju bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 3. 6. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Ob 18:15 molimo rožni venec in litanije Srca Jezusovega ter  obnovimo  posvetitev Jezusu Kristusu Kralju. Možnost za sv. spoved bo od 18. do 19.30 ure.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 4. 6., po maši, ko so bo začelo celonočno češčenja Najsvetejšega. Zaključek bo s sv. mašo na binkošti, 5. 6.,  ob 7. uri.
V cerkvi v Železnikih se pod korom vpišite na seznam za bdenje pred Najsvetejšim.

V Dražgošah in na Zalem Logu vsako nedeljo po prvem petku v mesecu povabljeni pol ure pred sv. mašo k molitvi rožnega venca in litanij pred Najsvetejšim.

 

Sveta birma

Slovesnost svete birme bo v soboto, 4. 6., ob 10. uri v Železnikih.

Pred birmo bo za birmance iz vseh treh župnij potekala tridnevnica od srede, 1. 6., do petka, 3. 6., ob 19. uri v cerkvi v Železnikih.

V sredo, 1. 6., ob 18. uri bo v župnijski cerkvi v Železnikih srečanje z birmovalcem mag. Francijem Petričem. Na srečanje so povabljeni tudi botri in družine birmancev. Med sv. mašo ob 19. uri bo birmovalec na voljo za zakrament sv. spovedi.

V četrtek, 2. 6., bo ob 17.30 vaja za vse birmance.

V petek, 3. 6., bomo ob 18.00 in pri sv. maši z birmanci obhajali zadnjega od devetih prvih petkov s sv. spovedjo, s sv. obhajilom in s posvetitvijo Jezusovemu Srcu.

V času birmanske tridnevnice bodo sv. maše samo v Železnikih.

 

Oratorij 2022 »ZA BOŽJO SLAVO«

Prijavnice na oratorij, ki bo od 4. do 8. 7.,  so že na voljo v cerkvah in na spletni strani. Število prijav je omejeno na 70 otrok. Prijave sprejemamo do nedelje 12. 6.

V pripravi imamo srečanja z animatorji vsak petek ob 20. uri v župnišču v Železnikih. Mladi, ki bi na oratoriju želeli sodelovati kot animatorji, lepo povabljeni, da se še pridružite.

 

Zaključek verouka

V teh dneh zaključujemo z letošnjim veroučnim letom. Hvala katehistinjam za celoletno požrtvovalno katehetsko delo.

 

Oklic

(Železniki) Krščanski zakon želita skleniti ženin Klemen Mesec in nevesta Kristina Debernardi.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Go to top