Apd 2 1 11 565

Ko je prišel binkoštni dan, so bili vsi zbrani na istem kraju. Nenadoma je nastal z neba šum, kot bi se bližal silovit vihar, in napolnil vso hišo, kjer so se zadrževali. Prikazali so se jim jeziki, podobni plamenom, ki so se razdelili, in nad vsakim je obstal po eden. Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom in začeli so govoriti v tujih jezikih, kakor jim je Duh dajal izgovarjati. (Apd 2,1-11)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

Oznanila

Sveta birma

Hvaležni smo Bogu za 36 mladih iz naših župnij Dražgoše, Zali Log in Železniki, ki so na binkoštno  soboto, 4. junija, prejeli zakrament svete birme. Bogu hvala tudi za vse, ki ste sodelovali pri pripravah in praznovanju sv. birme.

 

Romarska maša v Suši

Danes, 5. 6., bo ob 16. uri v Suši romarska maša za župniji Sv. Lenart in Javorje.

 

Sveče za cerkev in kapelico v Suši

Hvala za darove, ki jih namenite za cerkev in kapelico v Suši. Priporočen dar za sveče z motivom cerkve v Suši je odslej 1,80 €.

 

Vrtnice 2022 – Anton Strle in Srce Jezusovo

V Železnikih se v mesecu juniju pri mašah zbiramo ob branju vrtnic z naslovom Anton Strle in Srce Jezusovo.

 

Binkoštni ponedeljek

Jutri (v ponedeljek) je binkoštni ponedeljek, praznik Marije, Matere Cerkve. Maše bodo v vseh treh župnijah: na Zalem Logu ob 18. uri, v Železnikih ob 19. uri in v Dražgošah ob 20. uri.

Na ta praznični dan v župnijski pisarni ne bo uradnih ur.

 

Svetovni dan družin

V okviru obhajanja svetovnega dneva družin bo za dekanijo Škofja Loka v soboto, 11. 6., ob 16. uri v  Crngrobu sv. maša za družine. V Crngrob bo organizirano tudi peš romanje. Odhod ob 14.30 iz Stare Loke pri kapelici (parkirišče pri cerkvi ali pri nekdanji vojašnici).

 

Oratorij

Prijavnice na oratorij, ki bo potekal od 4. do 8. 7.,  so že na voljo v cerkvah in na spletni strani. (Prijavnica PDF)

Pohitite s prijavo do prihodnje nedelje, 12. 6. Naknadno prijavljenim morda ne bomo mogli zagotoviti oratorijskih majic. Več informacij na povezavi ...

 

Prva sobota

(SOBOTA) Danes obhajamo zaključek binkoštne devetdnevnice.

Najprej bomo zmolili litanije Matere Božje in posvetilno molitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer se bo nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani« po zgledu prvih apostolov, ki so skupaj z Marijo v molitvi čakali prihod Svetega Duha.

Povabljeni na celonočno češčenje Najsvetejšega, ki bo potekalo vse do maše zjutraj ob 7. uri.

 

Oklici

(Dražgoše) Krščanski zakon želita skleniti ženin Igor Rozman in nevesta Petra Tolar.
(Zali Log)
Krščanski zakon želita skleniti ženin Jaka Kavčič in nevesta Klara Demšar.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Go to top