Sv Resnje Telo procesija

Bratje in sestre, jaz sem prejel od Gospoda, kar sem vam tudi izróčil: Gospod Jezus je tisto noč, ko je bil izdan, vzel kruh in se zahvalil, ga razlomil in rekel: »To je moje telo, ki je za vas. To delajte v moj spomin.« Prav tako je vzel po večerji tudi kelih in rekel: »Ta kelih je nova zaveza v moji krvi. Kólikorkrat boste pili, delajte to v moj spomin.« Kajti kólikorkrat jeste ta kruh in pijete kelih, oznanjate Gospodovo smrt, dokler ne pride. (1 Kor 11,23-26)

Foto: Janez Tolar, Procesija Svetega Rešnjega telesa v Dražgošah

 


 

Slovesne sv. maše na zapovedan praznik bodo v četrtek, 16. 6.:

- na Zalem Logu bo ob 18.00 uri,
- v Dražgošah ob 20.00 uri ter
- v Železnikih ob 8. uri in 19. uri. Po večerni sv. maši bo procesija s Svetim Rešnjim telesom. Potekala bo po isti trasi, kot velikonočna vstajenjska procesija.

Prva postaja po pri kozolcu pri Plnadi, druga pri freski Križanega Zveličarja pri vhodu v stari del pokopališča, tretja pri kovanem križu na novem delu pokopališča in četrta pred župnijsko cerkvijo sv. Antona Puščavnika.  

V nedeljo, 19. 6., bo procesija:
- v Dražgošah ob 7.30 uri in
- na Zalem Logu ob 9. uri. Na Zalem Logu bo sklep procesije z blagoslovom na vse strani neba v župnijski cerkvi.

Vsi, ki ste zadolženi za postavitev oltarjev, za nošenje neba, bander in svetilk, za pritrkavanje, prosim, poskrbite za vse potrebno. Otroci pa naberite cvetje za posipavanje pri oltarjih.

Go to top