Lk 9 51 62 565

Jezusu je nekdo rekel: »Za teboj bom hodil, kamor koli pojdeš.« Jezus pa mu je dejal: »Lisice imajo brloge in ptice neba gnezda, Sin človekov pa nima, kamor bi glavo naslónil.« Nekomu drugemu pa je rekel: »Hôdi za menoj!« A ta je dejal: »Gospod, dovôli mi, da prej grem in pokopljem svojega očeta.« Rekel mu je: »Pústi, naj mrtvi pokopljejo svoje mrtve, ti pa pojdi in oznanjaj Božje kraljestvo!« Spet drug mu je rekel: »Hodil bom za teboj, Gospod, a dovôli mi, da se prej poslovim od svojih domačih.« Jezus pa mu je rekel: »Nihče, kdor položi roko na plug in se ozira nazaj, ni primeren za Božje kraljestvo.« (Lk 9,51-62)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

Praznik sv. Petra in Pavla - mašniška posvečenja (2022)

V sredo, 29. 6., je praznik svetih apostolov Petra in Pavla. Maše bodo: na Zalem Logu ob 18. uri,
v Železnikih ob 19. uri in v Dražgošah ob 20. uri.

Ta dan bo v ljubljanski stolnici ob 9. uri mašniško posvečenje. Novomašnike priporočamo v molitev.

 

Prvi petek in prva sobota v juliju

V juliju bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 1. 7. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Možnost za sv. spoved bo od 18. ure daje.

Prvo soboto bomo obhajali v soboto, 2. 7., po sv. maši na ustaljen način. Povabljeni k češčenju Najsvetejšega do 22. ure. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

V Dražgošah in na Zalem Logu vsako nedeljo po prvem petku v mesecu povabljeni pol ure pred sv. mašo k molitvi rožnega venca in litanij pred Najsvetejšim.

 

Poletni oratorij 2022 – Za božjo slavo!

Z animatorji se intenzivno pripravljamo na oratorij, ki se bo začel čez en teden.

Oratorij so finančno že podprla številna podjetja in posamezniki. Povabljeni tudi drugi, da po svojih močeh prispevate v oratorijski nabiralnik v cerkvi v Železnikih ali z nakazilom na TRR župnije Železniki: SI56 0700 0000 0898 116, namen: »dar za oratorij«; sklic: 00 22. Bog povrni!

 

Sanacija plazu nad kapelico v Suši

Konec tedna se bo predvidoma začela sanacija plazu nad kapelico v Suši. Upajmo na ugodno vreme, da bodo dela dobro in hitro potekala.

 

Nova višina mašnega daru

Slovenski škofje so sklenili da bo od 1. 9. 2022 dalje mašni dar 23,00 €.

Bog vam povrni za vaše darove za svete maše ki jih duhovnika darujeva v občestvu naših župnij in tudi za mašne namene, ki jih oddamo duhovnikom, ki jim primanjkuje lastnih mašnih namenov.

 

Oklic

(Železniki)  Krščanski zakon želita skleniti ženin Nejc Urbas in nevesta Mirjam Tolar.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Go to top