Lk 12 32 48 565

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem:

»Ne boj se, mala čreda, kajti vaš Oče je sklenil, da vam dá kraljestvo. Prodajte svoje premoženje in dajte vbogajme. Naredite si mošnje, ki ne ostarijo, neizčrpen zaklad v nebesih, kamor se tat ne približa in kjer molj ne razjeda. Kjer je namreč vaš zaklad, tam bo tudi vaše srce. Vaša ledja naj bodo opasana in svetilke prižgane, vi pa bodite podobni ljudem, ki čakajo, kdaj se bo njihov gospodar vrnil s svatbe, da mu odprejo takoj, ko pride in potrka. Blagor tistim služabnikom, ki jih bo gospodar ob svojem prihodu našel budne!

 

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

 

Hvala za darove, ki so jih ob smrti +Karla Pintarja iz Železnikov Miklavževi darovali za obnovo kapelice in cerkve v Suši.

 

Veliki šmaren – devetdnevnica in praznik

Na praznik Marijinega vnebovzetja, 15. 8, bomo, kakor vsako leto, obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji. Sv. maše bodo po nedeljskem razporedu.

Na praznik se bomo pripravili z devetdnevnico, ki jo začenjamo na prvo soboto, 6. 8., z desetko rožnega venca Ki je tebe, Devica, v nebesa vzel. Kdor ne bo prihajal k maši oziroma ko na soupravah ni maše, naj to desetko vsak dan zmoli doma.

V nedeljo, 14. 8., na predvečer praznika bo na Zalem Logu ob 19.30 uri slovesna sv. maša in po njej procesija z Marijinim kipom in litanijami po vasi.

Fante iz župnije Zali Log prosim, da se med seboj dogovorite za nošenje Marijinega kipa v procesiji.

 

Prva sobota

Sedaj bomo v okviru devetdnevnice pred velikim šmarnom pred Najsvetejšim skupaj zmolili desetko rožnega venca, litanije Matere Božje in posvetilno molitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer se bo nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani«, tihim češčenjem najsvetejšega in molitvijo brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sveto spoved.

 

Oklic

(Zali Log)  Krščanski zakon želita skleniti ženin Urban Pintar in nevesta Tanja Buh.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Go to top