Lk 14 25 33 565

Tisti čas so z Jezusom potovale velike množice. Obrnil se je in jim rekel: »Če kdo pride k meni in ne zavrača svojega očeta, matere, žene, otrok, bratov, sester in celo svojega življenja, ne more biti moj učenec. Kdor ne nosi svojega križa in ne hodi za menoj, ne more biti moj učenec. (Lk 14,25-33)

 Slika: Bernardette Lopez , www.qumran2.net


 

Oznanila

Romanje na Brezje za duhovne poklice

Peš romanje na Brezje iz naših treh župnij bo potekalo prihodnjo soboto, 10. 9. Odhod je izpred nekdanje trgovine v Dražgošah ob 5.30 uri. Hoje je za 4 ure. Povratek z avtobusom. Za avtobusni prevoz za povratek je potrebna prijava do ponedeljka, 5. 9. Letos se nam bodo pridružili veroučenci 9. razreda v pripravi na prejem zakramenta sv. birme.

Povabljeni vsi župljani iz vseh treh župnij, še posebej cele družine, saj je molitev za duhovne poklice naša skupna skrb.

Prihodnjo soboto, 10. 9., zaradi romanja na Brezje na Zalem Logu ob 8. uri ne bo sv. maše. Mašni namen je prestavljen na nedeljo, 11. 9., ob 9. uri.  

 

Stična mladih 2022

Letošnja Stična mladih bo potekala v soboto, 17. 9. Mladi, povabljeni k prijavi pri g. kaplanu do nedelje, 11. 9.

 

Srečanje bolnikov, invalidov in starejših

Po zaključni pesmi boste lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja.

Predvideva se, da tisti, ki želi prejeti bolniško maziljenje, že prej pristopi k sveti spovedi. Zakrament ne napoveduje smrti bolnika, ampak mu vrača zdravje na duši, pa tudi na telesu, če je taka Božja volja. Katoličani pri 70 letih, pa tudi bolni in invalidi vseh starosti ter vsi, ki se spopadajo s hudini notranjimi stiskami, ga lahko prejmejo enkrat na leto, ob močnem poslabšanju stanja pa večkrat. Lahko ga prejmejo tudi pred težkimi življenjskimi preizkušnjami: operacijo ali odhodom v bolnišnico...

(Železniki ob 10. uri) Hvala sodelavkam in sodelavcem Karitas za pripravo današnjega srečanja starejših, bolnikov in invalidov. Po sveti maši ste povabljeni v župnišče k skupnemu kosilu in na družabno srečanje.

 

Prva sobota

Sedaj bomo pred Najsvetejšim zmolili litanije Matere Božje in posvetilno molitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu.

Po litanijah pa povabljeni k prejemu bolniškega maziljenja pri oltarju Rožnovenske Matere Božje.

Po bolniškem maziljenju se bo večer nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani«, tihim češčenjem najsvetejšega in molitvijo brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sveto spoved.

Go to top