Lk 19 1 10 565

Tisti čas je Jezus prišel v Jeriho in šel skozi mesto. In glej, bil je neki mož, Zahej po imenu, ki je bil višji cestninar in bogat. Želel je videti Jezusa, kdo je, pa ni mogel zaradi množice, ker je bil majhne postave. Tekel je torej dalje in splezal na divjo smokvo, da bi ga videl, zakaj tam je moral iti mimo. Ko je Jezus prišel na ono mesto, je pogledal gor in mu rekel: »Zahej, stopi hitro dol; danes moram ostati v tvoji hiši.« (Lk 19,1-10)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Jesenske počitnice

Med jesenskimi počitnicami od 30. 10. do 4. 11. ni verouka. Na praznik vseh svetih, 1. 11., in na dan spomina vernih rajnih, 2. 11., se skupaj z otroki udeležite svetih maš in molitev za rajne.

 

Prvi petek in prva sobota v novembru

Pred vsemi svetimi je bil obisk bolnikov in ostarelih po domovih že v petek, 28. 10.

V Železnikih bo na prvi petek, 4. 11., izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molili bomo rožni venec in litanije Srca Jezusovega ter obnovili posvetitev Jezusu Kristusu Kralju. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 5. 11., po maši. Molili bomo litanije Matere Božje in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer bomo nadaljevali z molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani«, tihim češčenjem Najsvetejšega in molitvijo brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

 

Sveče z motivom suške cerkve

Pred vsemi svetimi so v vseh župnijah na voljo sveče. Vaš dar (1,80 €) bo namenjen za pokritje stroškov obnove kapelice in cerkve v Suši.

 

Zapovedani praznik vseh svetnikov

1. novembra obhajamo zapovedani praznik vseh svetnikov. Dopoldne bodo praznične maše v vseh treh župnijah po nedeljskem razporedu.

Na Zalem Logu bodo molitve za rajne na pokopališču po maši ob 9h. Ta dan bo ofer za župnijo.

Ob 14. uri bo v župnijski cerkvi v Železnikih in v Dražgošah maša, po njej pa molitve za rajne na pokopališču.

Rožne vence za rajne molíte ob večernem zvonjenju po domovih. Molili bomo tudi na Zalem Logu v cerkvi ob 17. uri in v Železnikih v cerkvi sv. Antona ob 18. uri.

 

Spomin vernih rajnih

2. novembra obhajamo spomin vseh vernih rajnih. Maše bodo v Železnikih ob 8. in ob 19. uri pri sv. Antonu, v Dražgošah ob 16. uri pri stari cerkvi in na Zalem Logu ob 17. uri. Pri teh mašah boste lahko darovali za maše za duše v vicah.

 

Montaža cerkvenih klopi pri sv. Frančišku

Konec oktobra in v prvih dneh novembra bo v cerkvi sv. Frančiška potekala montaža obnovljenih cerkvenih klopi.
Zato bodo za praznik vseh svetih (1. 11.) in ob spominu vseh vernih rajnih (2. 11.) vse sv. maše potekale v župnijski cerkvi sv. Antona Puščavnika.

 

Zahvalna nedelja

Prihodnjo nedeljo, 6. 11., obhajamo zahvalno nedeljo, ko se bomo Bogu zahvalili za vse prejete darove. Pri vseh mašah bomo zapeli zahvalno pesem.

V Dražgošah in na Zalem Logu bo pol ure pred mašo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim, pri maši pa bo ofer za g. kaplana.

 

Oklici:  

(Železniki) Krščanski zakon želita skleniti ženin Davor Demšar in nevesta Tanja Demšar.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Go to top