Lk 21 5 19 545

Tisti čas so se nekateri pogovarjali o templju, kako je okrašen z lepimi kamni in zaobljubnimi darovi. Jezus pa je rekel: »Prišli bodo dnevi, ko od tega, kar vidite, ne bo ostal kamen na kamnu, ki bi ne bil zrušen…  Toda preden se bo to zgodilo, bodo nad vas dvigali roke, preganjali vas bodo, izročali v shodnice in ječe in zaradi mojega imena vas bodo vlačili pred kralje in oblastnike. …  Izdajali vas bodo celo starši in bratje, sorodniki in prijatelji, in nekatere izmed vas bodo ubili. Vsi vas bodo sovražili zaradi mojega imena, a še las z glave se vam ne bo izgúbil. S svojo stanovitnostjo si boste pridobili svoje življenje.« (Lk 21,5-19)

 

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

 

Razstava jaslic v galeriji muzeja Železniki: Jaslice Antonovega vrtca

V petek, 18. 11. 2022, ob 16.30 uri vabljeni na odprtje razstave »Jaslice Antonovega vrtca«. Program, ki ga bodo oblikovali otroci iz Antonovega vrtca, bo potekal pred plavžem. Razstava bo na ogled do 10. 1. 2023 – v času odprtja muzeja. Vabljeni!

 

Teden zaporov

Naslov letošnjega tedna zaporov (13. do 19. 11.) je »Hvala za«. Težko pa je biti hvaležen, počastiti Boga, ko se življenje zdi brezupno, osamljeno ali nepravično. Z izrazom hvaležnosti za male stvari vendarle spoznamo, da so te dejansko velike … Hvaležnost nas vodi tudi v stanovitnost, h kateri nas vabi Kristus…

 

Sv. Cecilija – zavetnica cerkvene glasbe

V torek, 22. 11., je god sv. Cecilije. V nedeljo pred godom, 20. 11., bo ofer za naše organiste in zborovodje. S tem pokažemo hvaležnost in jim damo priznanje za njihovo delo.

 

40 let cerkvenega MePZ župnije Dražgoše

Pevke in pevci cerkvenega mešanega pevskega zbora iz Dražgoš, ki ga vodi zborovodkinja Minka Šmid, praznujejo 40. obletnico delovanja. Lepo povabljeni k zahvalni sv. maši, ki bo na praznik Kristusa Kralja, 20. 11. 2022, ob 8. uri v župnijski cerkvi sv. Lucije v Dražgošah.

Go to top