Lk 23 35 43 565

Ko so viseli na križu je eden hudodelec Jezusa zasmehoval, … drugi pa je prvemu odgovóril in ga svaril: »Ali se ne bojiš Boga, saj te je zadela enaka obsodba? In naju po pravici, kajti prejemava primerno povračilo za to, kar sva storila; ta pa ni stóril nič hudega.« In govóril je: »Jezus, spomni se me, ko prideš v svoje kraljestvo!« In on mu je rekel: »Resnično, povem ti: Danes boš z menoj v raju.« (Lk 23,35-43)

 

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

V torek, 22. 11., je god zavetnice cerkvene glasbe sv. Cecilije. Zato danes povabljeni k ofru za naše organiste in zborovodje. Hvala za vaše darove v hvaležnost in priznanje za njihovo celoletno skrb za lepoto bogoslužja.

 

Teden Karitas – Skupaj delajmo za dobro!

Letošnji teden Karitas, bo potekal od 21. 11. do prve adventne nedelje, 27. 11.

Delovanje župnijske Karitas lahko podprete z darom v nabiralnik v cerkvi v Železnikih, z nakazilom po položnici, v adventu pa tudi z nakupom voščilnic in adventnih venčkov.

Nabirka za delovanje Karitas bo v vseh župnijah na prvo adventno nedeljo, 27. 11.

 

Frančiškova devetdnevnica

V petek, 25. 11., pričnemo z devetdnevnico pred praznikom sv. Frančiška Ksaverja. Vse do sobote, 3. 12., bodo sv. maše v cerkvi sv. Frančiška Ksaverja, razen v nedeljo, 27. 11, in na prvi petek, 2. 12., ko bo maša pri sv. Antonu.

 

Adventni čas

Prihodnjo nedeljo, 27. 11., vstopamo v sveti adventni čas. Pri vseh mašah bomo Boga prosili za  blagoslov adventnih vencev.

Pri verouku bomo otrokom razdelili misijonski adventni koledar z vabilom k adventni akciji Otroci za otroke. Adventni koledarji bodo na voljo tudi v vseh naših cerkvah. Pod korom pa boste lahko dobili tudi pratiko, koledarje, kalilo in oglje.

 

40 let cerkvenega MePZ župnije Dražgoše

Pevke in pevci cerkvenega mešanega pevskega zbora iz Dražgoš, ki ga vodi zborovodkinja Minka Šmid, so z današnjo sv. mašo »v zahvalo« obeležili 40. obletnico delovanja. Iskrene čestitke!

 

Razstava jaslic otrok Antonovega vrtca v galeriji muzeja Železniki

Vabljeni na ogled razstave »Jaslice Antonovega vrtca« v galerijo muzeja Železniki. Razstava bo odprta do 10. 1. 2023. Ogledate si jo lahko od torka do sobote med 9. in 15. uro.

Go to top