Mt 24 37 44 545

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »Kakršni so bili Nóetovi dnevi, tako bo tudi ob prihódu Sina človekovega … Takrat bosta dva na polju: eden bo sprejet, drugi puščen. Dve bosta mleli na kamnu: ena bo sprejeta, druga puščena. Bodite torej budni, ker ne veste, katerega dne pride vaš Gospod! … Zato bodite tudi vi pripravljeni, kajti ob uri, ko ne pričakujete, bo prišel Sin človekov.« (Mt 24,37-44)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

 

Teden Karitas – Skupaj delajmo za dobro!

Danes zaključujemo teden Karitas. Hvala za darove, ki ste jih namenili za delovanje Karitas. Delovanje Župnijske Karitas lahko podprete z darom v nabiralnik, z nakazilom po položnici, v adventu pa tudi z nakupom voščilnic in adventnih venčkov v kiosku.

 

Adventni čas

Vstopili smo v sveti adventni čas. Pri verouku smo otrokom razdelili misijonski adventni koledar z vabilom k adventni akciji Otroci za otroke. Adventni koledarji so na voljo v vseh naših cerkvah. Pod korom pa lahko dobite tudi pratiko, koledarje, kalilo in oglje.

 

Prvi petek in prva sobota

V decembru bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 2. 12. in tudi pred božičem v petek, 23. 12. Kjer želite obisk duhovnika, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molili bomo rožni venec in litanije Srca Jezusovega ter obnovili posvetitev Jezusu Kristusu Kralju. Možnost za sv. spoved bo od 18. ure daje.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v okviru češčenja pri sv. Frančišku Ksaverju.

V Dražgošah in na Zalem Logu bo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim v nedeljo, 4. 12., pol ure pred sv. mašo.

 

Sv. Frančišek – devetdnevnica in praznik

Od 25. 11. do 3. 12. poteka devetdnevnica pred praznikom sv. Frančiška Ksaverja. Vse do sobote, 3. 12., bodo sv. maše v cerkvi sv. Frančiška Ksaverja, razen v nedeljo, 27. 11., in na prvi petek, 2. 12., ko bo maša pri sv. Antonu.

V soboto, 3. 12., na god sv. Frančiška Ksaverja, bo v Železnikih dan češčenja svetega Rešnjega telesa. Pri mašah povabljeni k ofru za pokritje stroškov obnove cerkvenih klopi.

Letos bo češčenje čez dan prekinjeno. Izpostavljeno bo od 9. do 12. in od 17. do 19. ure. Povabljeni k molitvi in sv. mašam. 

9.00:    Izpostavitev, litanije, rožni venec.
10.00:  Sveta maša.
11.00:   Molitev pred Najsvetejšim.
12.00:  Zaključek z Angel Gospodov.

 

—17.00:  Izpostavitev, molitev brevirja in tiho češčenje Najsvetejšega.
18.00:  Rožni venec s premišljevanji v »binkoštni dvorani«, litanije Matere Božje, posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu, evharistični blagoslov.
19:00:  Slovesen sklep s sveto mašo.

 

Miniaturne Šubičeve jaslice

Lansko leto smo po vzoru kulisnih jaslic podobarja Štefana Šubica (1820-1884), ki jih za božič postavljamo v župnijski cerkvi v Železnikih, izdelali miniaturne jaslice za domačo postavitev. Dimenzije sestavljenih jaslic so
29 cm (širina) x 20,5 cm (globina) x 31,5 cm (višina). Vsebujejo tudi podobe, ki se postavijo na praznik Svetih treh kraljev.

Jaslice so tudi edinstveno in dragoceno darilo. Podarite jih lahko skozi vse leto. Dobite jih v župnišču v Železnikih. Priporočen dar je 80 €.

Več informacij o miniaturnih Šubičevih jaslicah

 

Namenitev dohodnine (1%) našim župnijam

Z lanskim letom lahko namenite 1 % svoje dohodnine tudi našim župnijam.

Povabljeni, da izpolnite in podpišete izjavo o namenitvi dela dohodnine. V cerkvah pod korom so v ta namen na voljo obrazci z izjavo. Izpolnjeno izjavo pošljite na FURS ali pa jo oddate v zakristiji ali župnišču. Bog povrni!

Prenesi obrazec z izjavo za župnijo: Dražgoše, Zali Log, Železniki

Go to top