Mt 1 18 24 565

Jožefu se je v sanjah prikazal Gospodov angel in rekel: »Jožef, Davidov sin, ne boj se vzeti k sebi Marije, svoje žene; kar je spočela, je namreč od Svetega Duha. Rodila bo sina in daj mu ime Jezus, kajti on bo svoje ljudstvo odrešil grehov.« Vse to pa se je zgodilo, da se je izpolnilo, kar je Gospod rekel po preroku: Glej, devica bo spočela in rodila sina in imenovali ga bodo Emanuel, kar pomeni Bog z nami. Ko se je Jožef zbúdil, je stóril, kakor mu je naróčil Gospodov angel. Vzel je svojo ženo k sebi. (Mt 1,18-24)

 

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Hvala za darove, ki ste jih ob smrti +Danice Jelenc iz Dražgoš sosedje darovali za sv. mašo in za cerkev v Dražgošah.

 

Spovedovanje pred božičem

Spovedovanje pred božičem je v Železnikih vsak dan pol ure pred sv. mašo tudi v času devetdnevnice. V Dražgošah in na Zalem Logu pa danes, na 4. adventno nedeljo, pred in po maši.

 

Božična devetdnevnica – Marijo nosijo

Povabljeni, da v času devetdnevnice sprejmete na svoje domove Marijo Romarico in jo nesete še starejšim. Na soupravah sv. maša poteka izmenično, kot je objavljeno v razporedu sv. maš.

 

Luč miru iz Betlehema (LMB)

V naše župnije bodo skavti prinesli luč miru iz Betlehema k sv. mašam na 4. adventno nedeljo.

 

Obisk bolnikov in ostarelih

Duhovnika bova bolnike in ostarele obiskala po domovih tudi ta teden pred božičem in sicer v petek, 23. 12. Kjer želite obisk duhovnika, sporočite v župnišče.

 

Božično praznovanje

Pred nami so trije sveti večeri (24. 12.,  31. 12. ter 5. 1). Takrat naj se družina zbere k molitvi rožnega venca in naj s kropljenjem ter kajenjem blagoslovi svoj dom.

V Železnikih bo maša svetega večera 24. 12. ob 19. uri. Ob 18.30 bomo v pripravi na mašo sv. večera molili tri desetke veselega dela rožnega venca in z božično zgodbo vstopili v skrivnost božične noči.

V vseh treh župnijah bomo pol ure pred polnočnicami pred Najsvetejšim molili rožni venec in prepevali božične pesmi.

Maše na božični dan bodo po nedeljskem razporedu.

V vseh treh župnijah bo pri polnočnicah in vseh božičnih mašah ofer po običajnem namenu. Že vnaprej Bog povrni!

 

Veroučne počitnice

V času od božične devetdnevnice, 17. 12. 2022, do praznika Gospodovega razglašenja, 6. 1. 2023, so veroučne počitnice. Z veroukom bomo nadaljevali v ponedeljek, 9. 1. 2023.

 

Molitev za birmance

V soboto, 17. 12., je bila v okviru priprave na sveto birmo v Železnikih pri sv. maši ob 19. uri predstavitev birmancev iz vseh treh župnij. Naši birmanci ob tem prosijo za molitveno podporo v pripravi na sv. birmo. V košarici pri oltarju so zvitki z njihovimi imeni. Povabljeni, da jih vzamete in da jih vključite v svoje molitve.

Go to top