Jn 11 1 45 565

Jezus je bil v sebi spet ganjen in je šel h grobu. Bila je to votlina in pred njo je bil prislonjen kamen. Jezus je rekel: »Odstranite kamen!« … Odstranili so torej kamen; Jezus pa je vzdignil oči in rekel: »Oče, zahvaljujem se ti, ker si me uslišal. Vedel sem, da me vsělej uslišiš, toda zaradi množice, ki stoji okrog mene, sem rekel, da bi verovali, da si me ti poslal.«

In ko je to izrekel, je zaklical z močnim glasom: »Lazar, pridi ven!« In umrli je prišel ven. Noge in roke je imel povezane s povôji in njegov obraz je bil ovit s prtom. Jezus jim je rekel: »Razvežite ga in pustíte, naj gre!« Veliko Judov, ki so prišli k Mariji in videli, kaj je stóril, je začelo verovati vanj. (Jn 11,1-45)

 Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

 

Pobožnost križevega pota in rožnega venca

V Železnikih bomo v petek, 31. 3., molili križev pot po sv. maši.

V Dražgošah molimo žalostni del rožnega venca vsako postno nedeljo pol ure pred sv. mašo.

Na Zalem Logu molimo žalostni del rožnega venca vsako postno nedeljo pol ure pred sv. mašo.

 

Radijski misijon na Radiu Ognjišče

Ko se temelji reda podirajo - kaj more storiti pravični? (Ps 11, 3) Radijski misijon bo potekal od 26. 3. do 1. 4. S svojimi razmišljanji v osrednjih dnevnih govorih (ob 17.00) bo sodeloval upokojeni nadškof Marjan Turnšek.

Misijonski nagovori bodo vsak dan ob 11.15 in 17.00. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro.  V petek, 31. 3., bo spovedni dan. V škofjeloški dekaniji bo priložnost za spoved od jutra do večera pri kapucinih v Škofji Loki. 

 

Velikonočno spovedovanje

Spovedovanje pred veliko nočjo bo:

Pri verouku od 27. do 31. 3.

V Železnikih: v soboto, 1. 4., od 18. do 19. ure ter na veliki ponedeljek, torek in sredo pred mašo.

V Dražgošah in na Zalem Logu: v nedeljo, 2. 4., pol ure pred mašo in po maši.

 

Obhajanje bolnikov in ostarelih po domovih

Pred veliko nočjo bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih prihodnji petek, 31. 3. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

 

Veliki teden – Cvetna nedelja

Na cvetno nedeljo, 2. 4., v spomin na
Jezusov slovesni vhod v Jeruzalem blagoslavljamo zelenje in butarice. Blagoslovi zelenja bodo pri vseh nedeljskih mašah.

V Dražgošah, na Zalem Logu in v Železnikih pri sv. maši ob 10. uri bo blagoslov pred cerkvijo.

 

Oljčne vejice

Priporočamo, da pri izhodu vzamete oljčne vejice, ki smo tudi letos dobili preko škofije Koper in da darujete za obnovo Istrskih cerkva.

Go to top