Apd 2 1 11 565

Ko je prišel binkoštni dan, so bili vsi zbrani na istem kraju. Nenadoma je nastal z neba šum, kot bi se bližal silovit vihar, in napolnil vso hišo, kjer so se zadrževali. Prikazali so se jim jeziki, podobni plamenom, ki so se razdelili, in nad vsakim je obstal po eden. Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom in začeli so govoriti v tujih jezikih, kakor jim je Duh dajal izgovarjati. (Apd 2,1-11)

 

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Zaključek šmarnic

Danes, 28. 5., se bomo ob 16. uri zbrali pri zadnjih nedeljskih šmarnicah za Dražgoše pri stari cerkvi, za Zali Log in Železnike pa v Suši. Hvala vsem, ki ste na soupravah poskrbeli za šmarnična srečanja.

 

Romarska maša v Suši

Danes, 28. 5. , bo ob 16. uri v Suši romarska maša za župniji Sv. Lenart in Javorje.

 

Binkoštni ponedeljek

Jutri (v ponedeljek) je binkoštni ponedeljek, praznik Marije, Matere Cerkve. Maše bodo v vseh treh župnijah. Na ta praznični dan v župnijski pisarni ne bo uradnih ur.

 

Zaključek verouka

V tem tednu bo potekal zaključek  verouka s podelitvijo spričeval (in spovedjo za višje razrede). Hvala katehistinjam za celoletno požrtvovalno katehetsko delo.

 

Vrtnice 2023 – Človekov da Bogu

V Železnikih se bomo v juniju pri mašah zbirali ob branju vrtnic z naslovom Človekov da Bogu.

 

Prvi petek in prva sobota

V juniju bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 2. 6. Če bi še kje na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri.

V Dražgošah in na Zalem Logu v nedeljo po prvem petku povabljeni pol ure pred sv. mašo k molitvi rožnega venca in litanij pred Najsvetejšim.

 

Oratorij 2023 »ORIGINALEN.SEM«

Prijavnice na oratorij bodo na voljo od ponedeljka, 29. 5., dalje v cerkvah in na spletni strani.

Mladi po birmi, ki bi na oratoriju želeli sodelovati kot animatorji, lepo povabljeni, da se pridružite. Srečanja bodo v petek, 2. 6.; v soboto, 10. 6. in v petek, 16. 6., ob 20. uri ter v soboto, 24. 6., ob 9. uri.

Utrinek z vikend priprave na letošnji oratorij: z animatorji smo od 19. do 21. maja v Sečovljah preživeli lepo in vsebinsko bogato vikend pripravo. Tamkajšnji župnik nas je povabil, da bi naši animatorji v prihodnjem letu pomagali izpeljati krajši oratorij tudi v Sečovljah za njihove otroke.

 

Zaključek binkoštne devetdnevnice in celonočno češčenje Nasvetejšega

(SOBOTA) Danes obhajamo zaključek binkoštne devetdnevnice.

Najprej bomo zmolili litanije Matere Božje in posvetilno molitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer se bo nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani« po zgledu prvih apostolov, ki so skupaj z Marijo v molitvi čakali prihod Svetega Duha.

Povabljeni na celonočno češčenje Najsvetejšega, ki bo potekalo vse do jutranje sv. maše ob 7. uri

 

Oklic

(Dražgoše) Krščanski zakon želita skleniti ženin Anže Rode in nevesta Maša Markuta.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Go to top