Mt 9 36 10 8 565 The Harvest is Plentiful but The Workers are Few Matthew 9 37

Tisti čas je Jezus zagledal množice. Zasmilile so se mu, ker so bile izmučene in razkropljene kakor ovce, ki nimajo pastirja. Tedaj je rekel svojim učencem: »Žetev je velika, delavcev pa malo. Prosíte torej Gospoda žetve, naj póšlje delavce na svojo žetev.« Poklical je k sebi svojih dvanajst učencev in jim dal oblast nad nečistimi duhovi, tako da so jih izganjali in ozdravljali vsako bolezen in vsako slabost… (Mt 9,36-10,8)

Žetev je obilna, delavcev pa malo (The Harvest is Plentiful but The Workers Are Few, Rebecca Brogan), https://jtbarts.com/gallery/john-the-baptist-artworks-series/the-harvest-is-plentiful-but-the-workers-are-few-matthew-9-37/


 

 

Oznanila

Prihodnjo nedeljo izide novo Občestvo. Ker je v juliju za svete maše še nekaj prostih dni, lahko v tem tednu še oddate mašne namene za mesec julij in za prihodnje mesece.

 

Devetdnevnica in sv. maša za domovino

Pred dnevom državnosti, 25. 6., od 16. do 24. 6. obhajamo devetdnevnico za domovino. V ta namen molimo rožni venec za domovino v Železnikih vsak dan pred sv. mašo.

V Železnikih bo v soboto, 24. 6., ob 19. uri, v župnijski cerkvi sv. maša za domovino in
ob 20. uri
na trgu pred cerkvijo proslava ob dnevu državnosti. Več informacij je na plakatu.

 

55. narodno romanje bolnikov invalidov in starejših na Brezje

V soboto, 24. 6., bo vseslovensko romanje bolnikov invalidov in starejših na Brezje. Sv. maša bo ob 10. uri. Ob 9.uri bo na trgu pred cerkvijo priprava na sv. mašo z molitvijo rožnega venca in petjem.

 

Pomoč pri nakupu šolskih potrebščin

Karitas ponovno nudi pomoč osnovnošolcem in srednješolcem pri nakupu nujnih šolskih potrebščin za naslednje šolsko leto. Izpolnjene vloge oddajte do 26. 6. 2023. Navodila so na spletni strani.

 

Diakonsko posvečenje 2023

Diakonsko posvečenje bo v ljubljanski stolnici v nedeljo, 18. 6., ob 16. uri. Nove diakone podprimo z molitvijo.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.
Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu.
Amen.

 

Go to top