Usmiljenje 565

›Resnično, povem vam: Kar koli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste storili meni.‹  (Mt 25,31-46)

Slika: Santi Buglioni, Sedem dejanj usmiljenja, l. 1525, www.wga.hu


 

 

Oznanila

(Zali Log) V sredo, 22. 11., je bil god zavetnice cerkvene glasbe sv. Cecilije. Zato danes povabljeni k ofru za naše organiste in zborovodje. Hvala za vaše darove v hvaležnost in priznanje za njihovo celoletno skrb za lepoto bogoslužja.

 

Teden Karitas

Letošnji teden Karitas bo potekal od 27. 11. do prve adventne nedelje, 3. 12.

Delovanje Župnijske Karitas lahko podprete z darom v nabiralniku v cerkvi v Železnikih, z nakazilom po položnici, v adventu pa tudi z nakupom voščilnic in adventnih venčkov.

Na prvo adventno nedeljo, 3. 12., bo pri sv. mašah v župnijski cerkvi nabirka za delovanje Karitas.

 

Devetdnevnica pred slovesnim praznikom Brezmadežne

V sredo, 29. 11., začenjamo z obhajanem devetdnevnice pred slovenim praznikom brezmadežnega

spočetja Device Marije. Devetdnevnica je oblikovana s posebnimi pesmimi na čast Brezmadežni.

 

Prvi petek in prva sobota

V decembru bo obisk bolnikov in ostarelih po domovih v petek, 1. 12. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molitev bodo vodili bodoči birmanci. Pred sv. mašo in med njo bo spovedoval tudi eden od br. kapucinov.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 2. 12. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca. Medtem bo priložnost za sv. spoved. Po maši bomo molili litanije in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer bomo nadaljevali z molitvijo brevirja do 21. ure.

 

Adventni čas

Prihodnjo nedeljo, 3. 12., vstopamo v sveti adventni čas. Pri vseh mašah (tudi v soboto zvečer) bomo Boga prosili za blagoslov adventnih vencev.

V tem tednu bomo pri verouku otrokom razdelili misijonski adventni koledar z vabilom k adventni akciji Otroci za otroke. Adventni koledarji bodo na voljo tudi v vseh naših cerkvah. Pod korom pa boste lahko dobili tudi pratiko, koledarje, kalilo in oglje.

 

Novi izredni delivci obhajila

Na prvo adventno nedeljo bodo v službo izrednih delivcev obhajila uvedeni: Anto Grgić in Matej Grgić s Trnja ter Jure Pfajfar s Češnjice. Skupaj z dosedanjimi delivci bodo pomagali deliti sv. obhajilo pri ne-deljskih in prazničnih sv. mašah.

 

Sv. Frančišek Ksaver

Prihodnjo nedeljo, 3. 12., na god sv. Frančiška Ksaverja, bo ob 8. in 10. uri sv. maša v župnijski cerkvi sv. Antona. Ob 16. uri bo pri Frančišku molitvena ura pred Najsvetejšim z rožnim vencem in z litanijami Srca Jezusovega. Ob 17. uri bo sv. maša. Pri tej sv. maši bo ofer za cerkev sv. Frančiška.

 

50 let novih cerkvenih zvonov v zvoniku župnijske cerkve v Železnikih

Ob 50. obletnici novih zvonov v Železnikih so pritrkovalci v cerkvi v Železnikih pripravili priložnostno razstavo. V soboto, 25. 11., ob 15. uri bo pred praznikom Kristusa Kralja pritrkavanje delopusta z gosti. V nedeljo, 26. 11., bo ob 10. uri sv. maša za pritrkovalce in dobrotnike zvonov.

Go to top