Bozic 2023 565

Blagoslovljene božične praznike.
Naj nam Novorojeni Odrešenik podari svoj mir.

Slika: Giotto di Bondone, Kristusovo rojstvo, Freska, www.wga.hu


 

Božična devetdnevnica

V nedeljo, 24. 12., se pri dopoldanskih sv. mašah zaključi božična devetdnevnica. Otroci, ki bodo zbrali vsaj osem nalepk, bodo ob zaključku dobili lepo nagrado.

 

Božično praznovanje

V Železnikih bo maša svetega večera 24. 12. ob 19. uri. Ob 18.30 bomo molili tri desetke veselega dela rožnega venca in z božično zgodbo vstopili v skrivnost božične noči.  

Radio Sora bo ob 19. uri v živo prenašal mašo svetega večera iz cerkve sv. Tilna v Javorjah.

Polnočnica bo v Železnikih ob 24.00 uri. Pol ure pred polnočnico bomo pred Najsvetejšim molili rožni venec in prepevali božične pesmi.

Božične sv. maše bodo: Železniki ob 8. in 10. uri; Dražgoše ob 8. uri; Zali Log ob 10. uri.

Pri božičnih mašah bo v Železnikih ofer po običajnem namenu, v Dražgošah in na Zalem Logu pa za tamkajšnji cerkvi. Že vnaprej Bog povrni!

 

Sv. Štefan – dan samostojnosti in enotnosti

Na praznik svetega Štefana, 26. 12., je  dan samostojnosti in enotnosti.

Maše bodo v Železnikih ob 8. in 10. uri. Molili bomo za domovino in ob koncu zapeli državno himno. Pri mašah bo blagoslov soli.

 

Silvestrovo – praznik svete družine – blagoslov otrok

V nedeljo, 31. 12., se bomo pri sv. mašah Bogu zahvalili za vse milosti, ki smo jih prejeli v preteklem letu. Na koncu bomo zapeli zahvalno pesem.

Ker v nedeljo obhajamo tudi praznik svete družine, bo pri mašah blagoslov otrok.

 

Evropsko srečanje mladih v Ljubljani

V dneh pred novim letom v Ljubljani poteka Evropsko srečanje mladih. Namesto v petek, se bomo z mladimi udeležili večerne taizéjske molitve v četrtek, 28. 12. Molitev bo potekala v Stožicah od 19.00 do 20.30 ure. Prijavite se pri g. župniku do srede, 27. 12.

 

Trikraljevska akcija

V Dražgošah bo Trikraljevska akcija potekala v soboto 6. januarja.

V Železnikih in na Zalem Logu bodo v cerkvi na voljo nalepke za Trikraljevsko akcijo z napisom: 20+G+M+B+24. Na podboj vaših vhodnih vrat jo lahko nalepite ob blagoslovu doma na sv. večer.

Za misijone pa lahko darujete v cerkvi v nabiralnik, kjer so nalepke. Tam so tudi letaki z opisom misijonskih projektov in s položnico za nakazilo. Bog vam povrni za vsak vaš dar za naše misijonarje.

 

Božične počitnice – župnijska pisarna

Do 8. 1. ni verouka in uradnih ur. V nujnih primerih pokličite po telefonu ali se oglasite po sv. maši.

Go to top