Lk 2 22 40 565

Bil pa je v Jeruzalemu mož, ki mu je bilo ime Simeon; bil je pravičen in bogaboječ. Pričakoval je Izraelovo tolažbo in Sveti Duh je bil nad njim. In Sveti Duh mu je razodel, da ne bo videl smrti, dokler ne bo videl Gospodovega maziljenca. V Duhu je prišel v tempelj. In ko so starši prinesli dete Jezusa, da bi zanj opravili vse po običaju postave, ga je tudi Simeon vzel v naročje, slavil Boga in rekel: »Zdaj odpuščaš, Gospodar, svojega služabnika v miru, kakor si obljubil s svojo besedo. Kajti moje oči so videle Odrešenika, ki si ga poslal vsem ljudstvom: luč v razodetje vsem narodom in v slavo Izraela, tvojega ljudstva.« (Lk 2,22-40)

Slika: Jan van 't Hoff, https://www.gospelimages.com


 

 

Oznanila

V nedeljo, 31. 12., se bomo Bogu zahvalili za vse milosti, ki smo jih prejeli v tem letu. Na koncu bomo zapeli zahvalno pesem.

Ob današnjem prazniku svete družine, bo pri mašah blagoslov otrok.

 

Božične počitnice – župnijska pisarna

Do 8. 1. so še veroučne počitnice. Udeležite se prazničnih sv. maš. V času praznikov ni uradnih ur. V nujnih primerih pokličite po telefonu ali se oglasite po sv. maši.

 

Spomin smrti bl. Alojzija Grozdeta

Ob 81. obletni mučeniške smrti bl. Alojzija Grozdeta (1. 1. 1943), vabljeni na vsakoletni shod. Na novo leto, 1. 1., bo ob 10.30 sv. maša v župnijski cerkvi v Mirni ter ob 12. uri molitev pri znamenjih smrti ob Vejeršci za mirnskim gradom. Letos bo slovesnost vodil stiški opat p. Maksimilijan File.

 

Trikraljevska akcija

V Dražgošah bo Trikraljevska akcija potekala v soboto, 6. januarja, 2024.

V Železnikih in na Zalem Logu so nalepke za Trikraljevsko akcijo na voljo v cerkvi pod korom.

Na podboj vaših vhodnih vrat jo lahko nalepite ob blagoslovu doma na tretji sv. večer.

Za misijone lahko darujete v cerkvi v nabiralnik, kjer so nalepke. Tam so tudi letaki z opisom misijonskih projektov in s položnico za nakazilo. Podatki za nakazilo so objavljeni tudi v Občestvu.

 

Prvi petek in prva sobota

Obisk bolnikov in ostarelih po domovih je bil pred božičem. Nasleden obisk bo 2. februarja.

V Železnikih bo na prvi petek, 5. 1., izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molitev bodo vodili bodoči birmanci. Pred sv. mašo in med njo bo spovedoval tudi eden od br. kapucinov.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 6. 1. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca. Medtem bo priložnost za sv. spoved. Po maši bomo molili litanije in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer bomo nadaljevali z molitvijo brevirja do 21. ure.

 

Praznik Gospodovega razglašenja

V soboto, 6. 1., obhajamo praznik Gospodovega razglašenja. Na predvečer praznika – tretji sveti večer – povabljeni, da še tretjič blagoslovite svoje domove.

Ta dan zaključujemo trikraljevsko koledniško akcijoin misijonsko akcijo Otroci za otroke. Otroci, prinesite v cerkev v jaslice hranilnike, v katere ste zbirali denar za lačne otroke po svetu.

 

Molitvena devetdnevnica pred obletnico dražgoške tragedije

V pripravi na obletnico dražgoške tragedije ponovno povabljeni, da z molitveno devetdnevnico podpremo prizadevanja, da se kostnica s spomenikom v Dražgošah uredi in označi v skladu s svetostjo grobišča. Devetdnevnico bomo začeli v četrtek, 4. 1. Vsak dan molímo desetko na čast Svetemu Duhu,  molitev Pridi, Sveti Duh in litanije svetnikov. V ta namen bo v Dražgošah sv. maša za vse žrtve Dražgoške tragedije v soboto, 13. 1., ob 19. uri.

 

Go to top