Jn 1 29 34 565

Tisti čas je Janez Krstnik spet stal tam in še dva izmed njegovih učencev. Ozrl se je na Jezusa, ki je šel mimo, in rekel: »Glejte, Jagnje Božje!« Učenca sta slišala, kaj je rekel, in odšla za Jezusom. Jezus pa se je obrnil, in ko je videl, da gresta za njim, jima je dejal: »Kaj iščeta?« Rekla sta mu: »Rabi (kar pomeni učitelj), kje stanuješ?« Rekel jima je: »Pridita in bosta videla.« Šla sta torej in videla, kje stanuje, ter ostala pri njem tisti dan. Bilo je okrog desete ure.« (Jn 1,35-42)

 Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


Oznanila

 

Sv. Anton Puščavnik (17. 1.)

V sredo, 17. 1., bomo ob godu sv. Antona Puščavnika v Železnikih obhajali celodnevno češčenje svetega Rešnjega telesa. Razpored celodnevnega češčenja je objavljen v Občestvu.

Povabljeni k sv. maši ob 8.00 (ob začetku) in ob 18.00, ko bo sklep češčenja z litanijami Srca Jezusovega. Pri obeh mašah povabljeni k ofru za potrebe župnije (za obnovo hiše ob cerkvi).

                                                                      

Molitvena osmina za edinost kristjanov (18. – 25. 1.)

Molitveno osmino obhajamo vsako leto od 18. do 25. 1. Povabljeni k sv. mašam, kjer se bomo združili v molitvi za edinost kristjanov.

 

Nedelja Božje besede (21. 1.)

V soboto, 20. januarja, bo od 15.00 do 16.30 ure DEKANIJSKO SREČANJE BRALCEV BOŽJE BESEDE v župnišču na SUHI. Gostja s. Metka Kos bo predstavila kako zgraditi/poživiti osebni odnos z Božjo besedo. Zaželeno je, da imajo udeleženci s seboj SVOJE SVETO PISMO (lahko samo Novo zavezo).

Prihodnjo nedeljo bo pri mašah blagoslov Svetih pisem in blagoslov bralcev Božje besede. Povabljeni, da v cerkev k blagoslovu prinesete svoja Sveta pisma z zavedanjem: »Poglejte, s kako velikimi črkami vam pišem s svojo roko« (Gal 6,11).  

 

Informativni dnevi in dnevi odprtih vrat na katoliških gimnazijah

Gimnazija Želimlje in Škofijska klasična gimnazija v Šentvidu v Ljubljani vabita na informativne dneve in dneve odprtih vrat. Več informacij na plakatu in na: zelimlje.si, stanislav.si.

 

Maša za vse žrtve dražgoške tragedije

S sveto mašo za vse žrtve dražgoške tragedije zaključujemo molitveno devetdnevnico v podporo prizadevanjem, da se kostnica s spomenikom v Dražgošah uredi in označi v skladu s svetostjo grobišča. 

Go to top