Mr 1 14 20 565

Ko je Jezus šel ob Galilejskem jezeru, je zagledal Simona in Andreja, Simonovega brata, ki sta metala mrežo v jezero; bila sta namreč ribiča. Jezus jima je rekel: »Hodita za menoj in narédil vaju bom za ribiča ljudi!« Takoj sta pustila mreže in šla za njim. Ko je šel malo naprej, je zagledal Jakoba, Zebedêjevega sina, in njegovega brata Janeza, ki sta bila tudi v čolnu in popravljala mreže. Takoj ju je poklical. In pustila sta očeta Zebedêja z najemniki v čolnu ter odšla za njim. (Mr 1,14-20)

 

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

V soboto zvečer bo pri sveti maši sodeloval Mešani pevski zbor društva upokojencev Železniki pod vodstvom zborovodkinje Minke Šmid.

Molitvena osmina za edinost kristjanov (18. – 25. 1.)

V četrtek, 25. 1., obhajamo praznik spreobrnitve apostola Pavla. Ta dan zaključujemo molitveno osmino za edinost kristjanov.

 

Nedelja Božje besede (21. 1.)

Danes, na nedeljo Božje besede, bo pri mašah blagoslov Svetih pisem in blagoslov bralcev Božje besede. Povabljeni, da v cerkev k blagoslovu prinesete svoja Sveta pisma z zavedanjem: »Poglejte, s kako velikimi črkami vam pišem s svojo roko« (Gal 6,11).  

 

Zimski oratorijski dan

Zimski oratorijski dan za otroke od 1. do 7. razreda iz vseh treh župnij bo potekal v Železnikih v petek, 23. 2. Začetek ob 9. uri in zaključek s sveto mašo ob 17. uri.

Prijavnice dobite na spletni strani in v cerkvi. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 19. 2., oziroma do zapolnitve mest. Število je omejeno na 35.

Go to top