Mr 1 21 28 565

V shodnici v Kafarnaumu je bil prav tedaj človek z nečistim duhom in je zavpil: »Kaj imamo s teboj, Jezus Nazaréčan? Si nas prišel pokončat? Vem, kdo si: Sveti, od Boga.« Jezus pa mu je zapovedal: »Umolkni in pojdi iz njega!« Nečisti duh ga je stresel, zavpil z močnim glasom in šel iz njega. Vsi so se tako začudili, da so razpravljali med seboj: »Kaj je to? Nov nauk z oblastjo! Celo nečistim duhovom ukazuje in so mu pokorni.« (Mr 1,21-28)

  Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


Oznanila

Prvi petek in prva sobota

V februarju bo obisk bolnikov in ostarelih po domovih v petek, 2. 2. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek molitev pred Najsvetejšim ob 18.15 uri. Molimo bomo rožni venec in litanije Srca Jezusovega ter  obnovili  posvetitev Jezusu Kristusu Kralju. Pred sv. mašo bo spovedoval tudi eden od br. kapucinov. K sv. spovedi za opravljanje prvih petkov oz. prvih sobot lahko pristopite ves teden pred tem.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 3. 2. Ob 18.15 uri bo molitev rožnega venca, litanij Matere Božje in obnovitev posvetitve Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

 

Gospodovo darovanje – svečnica

V petek, 2. 2., obhajamo svečnico oz. praznik Gospodovega darovanja. Pri mašah ob 7. in 19. uri bo blagoslov sveč. V cerkvi bodo na voljo sveče z motivom suške cerkve.

Povabljeni k ofru za razsvetljavo in kurjavo na Zalem Logu v soboto, 3. 2., v Železnikih 3. in 4. 2., ter v Dražgošah v soboto, 9. 2.

Iskrena zahvala za vse vaše darove pri ofrih in rednih pušicah.

Duhovne vaje za birmance

Z bodočimi birmanci iz občestva Dražgoše, Zali Log in Železniki odhajamo na duhovni vikend, ki bo potekal od 2. do 4. februarja 2024 v Domu na Kureščku.

Birmance, njihove botre, družine in vse, ki smo vključeni v njihovo pripravo na prejem zakramenta sv. birme, podprimo z molitvijo.

 

Blagoslov na god sv. Blaža

Blagoslov na priprošnjo sv. Blaža bo v  soboto, 3. 2., po sv. maši. Pri tem bogoslužju bomo zaupno prosili, naj nas Bog po priprošnji svetega Blaža reši bolezni v grlu in vsakega drugega zla.

 

Zimski oratorijski dan

Zimski oratorijski dan za otroke od 1. do 7. razreda iz vseh treh župnij bo potekal v Železnikih v petek, 23. 2. Začetek ob 9. uri in zaključek s sveto mašo ob 17. uri.

Prijavnice dobite na spletni strani in v cerkvi. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 19. 2., oziroma do zapolnitve mest. Število je omejeno na 35.

 

Vpis otrok v Antonov vrtec

Antonov vrtec vabi k vpisu predšolskih otrok za vse starostne skupine za šolsko leto 2024/2025. Informacije ter vloge za vpis dobite v Antonovem vrtcu in na spletu: www.antonov-vrtec.si. Vloge oddajte do 12. 3. osebno ali po pošti.

Go to top