Mr 1 40 45 r 565

Tisti čas je k Jezusu prišel gobavec in ga na kolenih prosil: »Če hočeš, me moreš očistiti.« Zasmilil se mu je, iztegnil je roko, se ga dotaknil in mu rekel: »Hočem, bodi očiščen!« Gobe so takoj izginile in bil je očiščen. (Mr 1,40-45)

Slika: Rembrant, Jezus ozdravi gobavca, www.pubhist.com


 

 

Oznanila

Svetovni dan bolnikov – 11. 2.

Svetovni dan bolnikov vsako leto obhajamo na god Lurške Matere Božje, 11. 2. Zato bo v soboto, 10. 2., in nedeljo, 11. 2., pri vseh sv. mašah blagoslov bolnih. Vedno pa lahko prosite za podelitev bolniškega maziljenja in drugih zakramentov.

Osrednja slovesnost ob svetovnem dnevu bolnikov bo pri Mariji Pomagaj na Brezjah v nedeljo, 11. 2., ob 10. uri. Vodil jo bo mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

 

Češčenje Najsvetejšega na Zalem Logu

V petek, 16. 2., bo na Zalem Logu praznik češčenja Najsvetejšega, ki se bo začelo ob 15. uri z molitvijo večernic. Slovesni sklep češčenja bo z litanijami Srca Jezusovega in sv. mašo ob 17. uri.

V Železnikih ta dan ne bo sv. maše, zato v duhu povezovanja župnij povabljeni k češčenju in sv. maši na Zali Log.

 

Pepelnična sreda in postni čas

S pepelnično sredo, 14. 2., začnemo 40‑dnevni postni čas v pripravi na velikonočne praznike.

Z obredom pepeljenja vstopimo v štiridesetdnevni čas pokore in spreobrnjenja.

 

Postna postava ter vabila in spodbude za postni čas

V Občestvu si preberite postno postavo ter spodbude, ki jih Karitas pripravlja za letošnji postni čas.

Pobožnost križevega pota in rožnega venca

V Železnikih bomo v postu molili križev pot vsak postni petek po sv. maši. V Dražgošah in na Zalem Logu  bomo molili žalostni del rožnega venca pol ure pred sv. mašo.

 

Informativni dnevi in dnevi odprtih vrat v katoliških ustanovah

Gimnazija Želimlje, Dom Janeza Boska v Ljubljani in Škofijska klasična gimnazija v Šentvidu v Ljubljani za dijake srednjih šol vabijo na informativne dneve in dneve odprtih vrat.

Informativni dnevi potekajo tudi na Fakulteti za pravo in ekonomijo v okviru Katoliškega inštituta. Več informacij na plakatu.

 

Zimski oratorijski dan

Zimski oratorijski dan za otroke od 1. do 7. razreda iz vseh treh župnij bo potekal v Železnikih v petek, 23. 2. Začetek ob 9. uri in zaključek s sveto mašo ob 17. uri.

Prijavnice dobite na spletni strani in v cerkvi. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 19. 2., oziroma do zapolnitve mest. Število je omejeno na 35.

 

Vpis otrok v Antonov vrtec

Antonov vrtec vabi k vpisu predšolskih otrok za vse starostne skupine za šolsko leto 2024/2025. Informacije ter vloge za vpis dobite v Antonovem vrtcu in na spletu: www.antonov-vrtec.si. Vloge oddajte do 12. 3. osebno ali po pošti.

Go to top