Jn 20 19 31 565

Čez osem dni so bili njegovi učenci spet notri in Tomaž z njimi. Jezus je prišel pri zaprtih vratih, stopil mednje in jim rekel: »Mir vam bodi!« Potem je rekel Tomažu: »Polôži svoj prst sèm in poglej moje roke! Daj svojo roko in jo polôži v mojo stran in ne bodi neveren, ampak veren.« Tomaž mu je odgovóril in rekel: »Moj Gospod in moj Bog!« Jezus mu je rekel: »Ker si me videl, veruješ? Blagor tistim, ki niso videli, pa verujejo!« (Jn 20,19-31)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

Teden molitve za duhovne poklice

Prihodnjo nedeljo se začenja teden molitve za duhovne poklice, ki tradicionalno traja od 3. do 4. velikonočne nedelje, to je od 14. do 21. 4. Potekal bo pod geslom Prosite Gospoda žetve.

Z molitvijo za duhovne poklice prosimo, da bi se naši mladi, naše družine in vsi verni osvobodili strahu pred jasnim, odločnim in požrtvovalnim odgovorom na Božji klic.

 

Šmarnice za otroke – v letu molitve

Po vaseh se med seboj dogovorite za morebitna vsakodnevna šmarnična srečanja. Zaradi pravočasnega naročila šmarničnih gradiv naj odgovorna oseba do tega petka, 12. 4., v župnišče  sporoči predvidene količine.

 

Prva sv. spoved

V soboto, 27. 4., ob 10. uri bo v cerkvi v Železnikih slovesnost prvega svetega obhajila za veroučence 3. razreda iz vsega našega občestva. K prvi sv. spovedi pa bodo pristopili ta petek, 12. 4. Naše prvoobhajance in njihove družine podprimo z molitvijo.

 

Prva sobota

(SOBOTA) Danes obhajamo prvo soboto v mesecu. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca Božjega usmiljenja pred Najsvetejšim. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

Po maši bomo molili litanije Matere Božje in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer bomo nadaljevali z molitvijo brevirja do 21. ure.

Go to top