Jn 15 1 8 565

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »Jaz sem prava vinska trta in moj Oče je vinogradnik. Vsako mladiko na meni, ki ne rodi sadu, odstrani; in vsako, ki rodi sad, otrebi, da rodi še več sadu. Vi ste že čisti po besedi, ki sem vam jo povedal. Ostanite v meni in jaz v vas. Kakor mladika ne more sama roditi sadu, če ne ostane na trti, tako tudi vi ne, če ne ostanete v meni. Jaz sem trta, vi mladike. Kdor ostane v meni in jaz v njem, rodi obilo sadu, kajti brez mene ne morete ničesar storiti ….« (Jn 15,1-8)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

V soboto, 27. 4, smo imeli v Železnikih praznik prvega svetega obhajila, ko je 25 prvoobhajancev iz našega občestva (2-Dražgoše, 5-Zali Log, 18-Železniki) v svoje srce prvič prejelo Jezusa pod podobo kruha. Bog povrni vsem, ki ste pomagali pri pripravi te slovesnosti.

 

Sv. Jožef delavec – začetek šmarnic

V sredo, 1. maja, na praznik sv. Jožefa delavca, začenjamo šmarnično pobožnost.

Sv. maša ob 8. uri v Železnikih in ob 10. uri v Suši, ko bo mašni namen za odvrnitev neurja.

 

Šmarnična pobožnost

K šmarnicam se bomo ves mesec maj zbirali v Železnikih, Martinj Vrhu, Potoku in Dražgošah.

  • V Dražgošah bodo šmarnice med tednom ob 19. uri, razen ob četrtkih (16.30). Ob sobotah bodo šmarnice ob 8. uri oziroma na 14 dni pri sv. maši ob 19. uri. 
    Ob nedeljah bodo šmarnice ob 16. uri: 5. 5.  pri Lojzetovi kapelici; 12. 5. ob križu pri Rovtarju; 19. 5. pri stari cerkvi; 26. 5. pri Primčkovem križu.
  • V Potoku bodo šmarnice od ponedeljka do petka ob 18. uri, ob sobotah pa ob 9. uri.
  • V Martinj Vrhu bodo šmarnice od ponedeljka do sobote ob 18. uri.
  • V Železnikih bodo šmarnice od ponedeljka do sobote ob 19. uri v župnijski cerkvi.

Ob nedeljah bodo šmarnice za Zali Log in Železnike ob 16. uri v Suši. Vsakokrat vabljeni na peš romanje v Sušo ob 15. uri izpred tovarne Domel na Plavžu.

Veroučenci naj se šmarnic udeležijo vsaj 10 krat. Kjer so šmarnice po vaseh, se enkrat v tednu na delovnik udeležite šmarnic s sv. mašo.

 

Prvi petek in prva sobota

V maju bo obisk bolnikov in ostarelih po domovih v petek, 3. 5. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek, 3. 5., izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molitev bodo vodili bodoči birmanci, ko bodo obhajali še zadnjega od devetih prvih petkov. Pred sv. mašo in med njo bo spovedoval br. kapucin.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 4. 5. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca. Po maši bomo molili litanije in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu in molili brevir do 21. ure.

 

Romanje starejših na avstrijsko Koroško

V soboto, 11. 5., Župnijska Karitas vabi na romanje starejših na avstrijsko Koroško. Prijave sprejemamo do prihodnje nedelje. Več informacij si preberite v novem Občestvu.

 

Poletni oratorij 2024 »Blagor zvestim«

Prejšnji vikend smo imeli z animatorji v Sečovljah priprave za letošnji oratorij, ki bo potekal od 1. 7. do 5. 7. Na Oratorij vabljeni otroci, ki bodo v prihodnjem letu obiskovali 1. do 9. razred. Prijavnice so že na voljo v cerkvi in na spletni strani. Prosimo, da izpolnjeno prijavnico oddate v župnišče do, petka 31. maja.

 

Molitev za birmance in prvoobhajance

Ob koncu se združimo v molitvi k Svetemu Duhu za naše prvoobhajance in birmance.

Pridi, Sveti Duh,
napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.
Molimo.
Bog, naš Oče
, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči.
Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav,
in vselej radi sprejemali njegove spodbude.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

 

Go to top